Bijgewerkt: 26 april 2024

E-laadpaal in gebruik genomen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-09-2011

Maandag 12 september 2011 namen CDA-wethouder Jan-Willem Groot en de heer Vroegop de elektrische laadpaal aan de Molenweg officieel in gebruik. Deze laadpaal is de eerste in een reeks van tweeëntwintig laadpalen die de gemeente met de Stichting E-laad wil uitrollen in Amstelveen.

Wethouder Groot van Milieu en Energie ziet de laadpaal aan de Molenweg als een symbolische start van het elektrische oplaadnetwerk in Amstelveen: “de overstap van traditioneel rijden op elektrisch rijden begint op gang te komen. En hoewel het niet zonder horten, of stoten gaat, is het belangrijk om Amstelveense bewoners zoveel mogelijk daarin te faciliteren. Samen met Stichting E-laad willen we in Amstelveen een impuls geven voor elektrisch rijden.”

e-paal Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) en de heer Vroegop nemen de elektrische laadpaal aan de Molenweg officieel in gebruik


De elektrische laadpalen zijn bedoeld Amstelveners die eigenaar en bestuurder zijn van een elektrisch voertuig, maar die niet beschikken over een oplaadpunt op eigen terrein. De laadpunten zijn voor iedereen beschikbaar, die een auto met een stekker heeft en aangesloten is bij de laad- en betaalmethode van Stichting E-laad.

Inmiddels zijn er drie oplaadpunten in de openbare ruimte te vinden: deze aan de Molenweg, één aan de Parelvisserslaan bij het parkeerterrein van het winkelcentrum Bankrashof en één aan de Da Costalaan die als pilot in 2010 werd geplaatst.

Amstelveense e-rijders met een eigen elektrisch voertuig kunnen nog steeds een laadpunt aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.amstelveen.nl/erijden. Kijk voor meer informatie over stichting E-laad op www.e-laad.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.