Bijgewerkt: 24 juli 2024

E-mail-alert voor alle bewoners van Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
26-03-2010

Vanaf deze week (12-2010) kan de politie e-mail-alert in de hele regio inzetten voor het oplossen van misdrijven. E-mail-alert is een getuigenoproep die via de e-mail wordt verstuurd naar mensen, die wonen of werken binnen een bepaalde straal rondom een misdrijf en zich voor e-mail-alert hebben opgegeven.

At e-mail  Amstelveen
(Ontwerp Amstelveenweb.com - 2010)

@ is het apenstaartje teken, of at in een e-mailadres


Wanneer er bijvoorbeeld een overval of woninginbraak heeft plaatsgevonden in een straat, ontvangen alle abonnees in de buurt een e-mail. In de e-mail wordt kort verteld wat er is gebeurd en wordt een aantal belangrijke opsporingsvragen gesteld. E-mail-alert wordt alleen verstuurd naar mensen, die zich daarvoor hebben aangemeld, dus hoe meer aanmeldingen, hoe groter de kans op nuttige tips. Aanmelden kan via de website www.depolitiezoekt.nl

Hulp bij opsporing

De informatie die in een e-mail-alert wordt gevraagd kan leiden tot het oplossen van een misdrijf. Details waarvan de burger wellicht in eerste instantie denkt, dat ze niet belangrijk zijn. Elk stukje extra informatie kan net het ontbrekende stukje van de puzzel zijn waarmee een misdrijf wordt opgelost en de dader aangehouden. Aanmelden Aanmelden voor e-mail-alert kan via de website www.depolitiezoekt.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.