Bijgewerkt: 15 juni 2024

EHBO workshop op de Karel Eykmanschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-04-2010

In het kader van de campagne 'Wat doe je' hebben leerlingen uit groep 8 van de Karel Eykmanschool op 19 en 26 april 2010 een EHBO workshop gevolgd. Het thema van de workshop was ‘Wat kan jíj doen?’. Het doel van de workshop was om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten en handvaten te bieden om in actie te komen in geval van een calamiteit.

EHBO Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Leerlingen van groep 8 van de Karel Eykmanschool tijdens de EHBO workshop


Bij de workshop op 26 april was ook burgemeester Van Zanen aanwezig. Tijdens het praktijkgedeelte werd hij spontaan gevraagd om mee te werken aan een instructieoefening. Hierbij werd aan de leerlingen voorgedaan hoe een drukverband moet worden aangebracht.

Wanneer jongeren de overstap maken van de basisschool naar de middelbare school, nemen zij meestal zonder begeleiding van een volwassene deel aan het verkeer. Ook gaan jongeren meer risicoverkennend gedrag vertonen. Dit vergroot de kans op letsel bij henzelf of bij anderen.

Bovendien zijn jongeren een kwetsbare groep in het verkeer. Dit alles maakt een EHBO training voor leerlingen uit de groepen 8 van de basisscholen waardevol. Tijdens de training werd niet alleen aandacht besteed aan de basisvaardigheden van het EHBO, maar ook aan wat jongeren moeten doen wanneer de sirene afgaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.