Bijgewerkt: 21 juli 2024

EU kinderpaspoort in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Europese Commissie / Gemeente Amstelveen
30-09-2007

Op 2 februari 2007 presenteerde de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland het Europees kinderpaspoort op de Maria Montessorischool in Den Haag. Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Wim Deetman van Den Haag, de ambassadeur van Roemenië, Iulian Buga en de ‘counsellor’ van de ambassade van Bulgarije, Vladimir Mishev.

Kinderpaspoort Amstelveen
(EU - 2007)

Het voorblad van het Europees kinderpaspoort


Prins Constantijn

Het Europees kinderpaspoort is gemaakt door de Vertegenwoordiging in Nederland, met als doel kinderen kennis te laten maken met Europa. Zoals Prins Constantijn in zijn voorwoord schreef:

“…Een paspoort geeft je de mogelijkheid om te reizen en om grenzen over te gaan. Binnen Europa hoef je eigenlijk nauwelijks nog je paspoort te gebruiken, omdat de grenzen tussen Europese landen weggehaald zijn. Daarom is dit boekje een paspoort voor kennis over Europa.

Het opent jouw grenzen en biedt je een kijkje in de verschillende landen, culturen en gewoonten van het boeiende veelzijdige Europa. Het helpt je om de verschillen en overeenkomsten tussen mensen uit alle 27 landen van de Europese Unie beter te begrijpen….”


Amstelveen

Het Europees kinderpaspoort wordt aan de kinderen uitgereikt, die bij de Gemeente Amstelveen een eigen (echte) paspoort aanvragen, of ze worden in het paspoort van hun ouders bijgeschreven.

Hier kunt u het kinderpaspoort bekijken: Paspoort 2de druk (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.