Bijgewerkt: 7 december 2021

Educatieve zomerschool voor actieve senioren

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
30-08-2011

Ook dit jaar slaagt Cardanus weer in het organiseren van een succesvolle Zomerschool.

Een 4-daagse educatieve zomerschool voor actieve senioren blijkt al jaren een succes in Amstelveen. Ondanks het wisselvallige weer van de afgelopen weken, konden de deelnemers genieten van interessante lezingen en excursies rondom het thema “Amsterdam”.

zomerschool Amstelveen
(Foto Cardanus - 2011)

Actieve senioren in de Hortus Botanicus


Na een officiële opening door wethouder Jacqueline Koops werd er een uitgebreide lezing gegeven in wijkcentrum Alleman over de Hortus Botanicus met aansluitend een bezoek aan deze prachtige tuin gelegen achter het Academisch Ziekenhuis van de VU.

Op de tweede dag konden de deelnemers het indrukwekkende  Stadsarchief bezichtigen. Naast een informatieve rondleiding kregen de deelnemers de gelegenheid om het archief, of bibliotheek in te duiken. Verder waren er in de filmzaal historische beeldfragmenten te zien van Amsterdam in de jaren ’60.

De derde dag stond in het teken van het Amsterdam Museum en de laatste dag werd afgesloten met een verassende boottocht over het IJ een bezoek aan museum ’t Schip en rondwandeling 'In het voetspoor van Wibaut'

Kortom een veelzijdig programma mede te danken aan de grote inzet en betrokkenheid van 4 vrijwilligers. Op het evaluatieformulier ingevuld door de deelnemers scoort de zomerschool dit jaar een 8,5. Dit geeft de werkgroep genoeg redenen om zich dubbel en dwars in te zetten voor de Zomerschool in 2012! Voor meer informatie over de Zomerschool van Stichting Cardanus kunt u contact opnemen met: Marjolein van Scheppingen mvscheppingen@cardanus.nl 06-23536807Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.