Bijgewerkt: 28 november 2022

Een Steve Jobs school in Amstelveen?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
26-02-2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Vandaag een inspirerend gesprek gehad met Maurice de Hond en Frans Cornet van Amstelwijs. Zij zijn druk bezig om een zogenaamde Steve JobsSchool in Amstelveen van de grond te krijgen. Een Steve JobsSchool is een combinatie van een virtuele school, waar kinderen met gebruik van digitale leermiddelen zoals iPads overal en op elk moment van de dag kunnen leren, en een fysiek gebouw. Ook werken onderwijs en opvang nauw samen waarmee er meer flexibiliteit is voor ouders. Van ouders wordt verwacht dat ze zich actief inzetten voor de school.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat (VVD), wethouder Onderwijs


Er valt natuurlijk een hoop over te zeggen en technische hulpmiddelen zijn geen oplossing voor alles. Goede leerkrachten, die we gelukkig in Amstelveen hebben, zijn minstens net zo belangrijk. Toch ben ik enthousiast over dit initiatief. Ook op andere scholen zijn er al goede plannen om meer gebruik te maken van nieuwe technische mogelijkheden.

In Amstelveen kunnen we dat ondersteunen met geld uit de kwaliteitsimpuls. Scholen kunnen ideeën inbrengen die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. De beste ideeën subsidieert de gemeente voor 75%, waardoor slechts een kleine investering voor rekening van de school komt.

Het zou mooi zijn als Amstelveen op onderwijsgebied het Silicon Valley van Nederland gaat worden. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven moet dat lukken. Zo krijgen onze kinderen de vaardigheden om, in de 21ste eeuw, goed werk te vinden en zo hun inkomen te verdienen.Steve Jobs?

Steven Paul 'Steve' Jobs (1955- 2011) was een Amerikaanse ondernemer en uitvinder, het best bekend als de mede-oprichter en voorzitter en ook nog CEO van Apple Inc. werd hij algemeen erkend als een charismatische pionier van de personal computer revolutie.

Jobs Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2011)

Steve Jobs toont de witte iPhone 4 tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple in California in 2010


Zijn invloedrijke carrière in de computer-en consumentenelektronica velden, de transformatie van een industrie na de andere, van computers en smartphones om muziek en films was een van de belangrijkste factoren van de 20ste eeuw voor de computer industrie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.