Bijgewerkt: 14 augustus 2022

'Een Zweedse Mozart' in de Kruiskerk en Buurttafelen in de Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
01-03-2017

Zondag 12 maart 2017 vindt om 12.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, weer een koffieconcert plaats. Het fortepianotrio Più Corde! speelt onder de titel 'Een Zweedse Mozart' composities uit het eind van de 18de eeuw. Vanaf 11.30 uur is iedereen van harte welkom, koffie en thee staan klaar. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl  

Foto Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2017)

De Letse pianiste Liene Madern-Stradina


Het fortepianotrio Più Corde! is in 2015 opgericht en bestaat uit de drie jonge musici, de Letse pianiste Liene Madern-Stradina, de Spaanse celliste Inés Salinas en de Engelse violiste Anna Jane Lester die gezamenlijk kamermuziek uit de tijd van de Verlichting verkennen. Zij hebben zich verdiept in de manieren waarop aan het eind van de achttiende eeuw muziek werd uitgevoerd.

Ze spelen op instrumenten en kopieën van instrumenten uit die tijd en proberen met hun speelwijze de klankwereld uit de dagen van Mozart en Haydn te laten herleven. Er worden deze zondag drie pianotrio's gespeeld: de eerste van een bij ons onbekend genie, Joseph Martin Kraus die rond 1780 de bijnaam de Zweedse Mozart had, de tweede van de nestor der laat-achttiende-eeuwse componisten, Joseph Haydn en de laatste van Wolfgang Amadeus Mozart.

Buurttafel in de Paaskerk Amstelveen

Op donderdag 16 maart 2017 organiseert de Paaskerk een buurttafel, waar je kunt aanschuiven voor een versbereide maaltijd, een glas fris, of wijn en een gesprek. De Paaskerk is een gastvrije gemeente en nodigt iedereen uit om te komen eten. Speciale gasten zijn dit keer mensen van de geloofsgemeenschap St. Urbanus/Heilige Geest.

Foto Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2017)

De leden van de keukenbrigade van de Paaskerk


Inloop vanaf 17.45 uur, de maaltijd begint rond 18.15 uur. Kosten € 7 voor een maaltijd – ook vegetarisch - met een toetje en iets te drinken. In verband met de inkoop graag opgeven tot uiterlijk maandagavond 13 maart 2017 vóór 20.00 uur bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78, buurttafel@paaskerk-amstelveen.nl . Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.