Bijgewerkt: 20 mei 2024

Een duikinstructeur in zwembad De Meerkamp is overleden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2022

Vanochtend 16 oktober 2022 vroeg vond een ernstig incident plaats in zwembad De Meerkamp in Amstelveen. Een instructeur van Duikvereniging Nemo raakte tijdens een duikles in het instructiebad zwaar gewond door de (waarschijnlijk) ontploffing van zijn zuurstoffles. De duikinstructeur, een man uit Amsterdam, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De hulpdiensten waren snel ter plekke. Het zwembad is ontruimd en ging niet meer open. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het incident, dat vermoedelijk is veroorzaakt door een ontplofte persluchtfles.

Burgemeester Tjapko Poppens en Herbert Raat (VVD) wethouder Sport en Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport waren snel ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van het incident en mensen te spreken die bij het ongeval betrokken waren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De ingang van zwembad De Meerkamp

Burgemeester Tjapko Poppens: 'Dit is een noodlottig ongeval. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer. Ook medewerkers van het zwembad en aanwezigen bij het incident zijn geschokt en aangeslagen door het incident. Slachtofferhulp en GGD zijn ingeschakeld voor mensen die daar behoefte aan hebben. Bij duikvereniging Nemo is de verslagenheid na het incident groot. Verder wachten we de resultaten van het onderzoek van de arbeidsinspectie af.'

Vanwege het onderzoek een deel van het zwembad ook maandag 17 oktober 2022 is gesloten. Alle activiteiten (behalve banenzwemmen) zullen plaatsvinden in het golfslagbad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.