Bijgewerkt: 16 juni 2024

Een gecombineerde energierekening vanaf augustus 2013

Nieuws -> Informatief

Bron: SER
05-08-2013

Brancheorganisaties Vereniging Energie-Nederland en Netbeheer Nederland hebben samen met de Consumentenbond nieuwe algemene voorwaarden opgesteld voor de levering, aansluiting en transport van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers. De onderhandelingen over de algemene voorwaarden werden gefaciliteerd door de Sociaal-Economische Raad (SER).

In de voorwaarden staat onder andere, dat alle huishoudens en klein zakelijke klanten vanaf 1 augustus 2013 een gecombineerde energierekening ontvangen. Dit maakt de energiekosten voor de klant beter inzichtelijk en vergemakkelijkt het betalingsproces.

kilowattuur Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een elektriciteitsmeter, of energiemeter is een apparaat, dat de hoeveelheid elektrische energie meet, dat werd verbruikt door een huishouden, bedrijf of een elektrisch aangedreven apparaat. Hier op de foto een analoge ferrarismeter (van Galileo Ferraris) met dubbel telwerk (dubbeltariefmeter). Het principe van wervelstromen wordt als contactloze aandrijving gebruikt in een kilowattuurmeter


Huishoudens en kleinzakelijke klanten hebben vanaf deze datum uitsluitend nog met hun energieleverancier contact over de rekening en de meterstanden. De leveranciers zijn aangesloten bij Vereniging Energie-Nederland.

Het aanvragen van en wijzigingen aan de energieaansluiting, het doorgeven van storingen via het Nationaal storingsnummer 0800 9009, de gas- en elektriciteitsmeter en de aansluit- en transportovereenkomst: daarvoor is de regionale netbeheerder het aanspreekpunt. De netbeheerders - verenigd in Netbeheer Nederland - hanteren hun eigen tweezijdige algemene voorwaarden.

Lees de Algemene Voorwaarden voor levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers en de Algemene Voorwaarden voor aansluiting van en transport van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers. Op de website van de Consuwijzer staat meer informatie over de wijzigingen per 1 augustus 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.