Bijgewerkt: 26 mei 2024

Een prachtig middeleeuws dorp in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Media Tornado
10-08-2015

Na de succesvolle editie in Dordrecht strijkt het Middeleeuws Spektakel op 15 en 16 augustus 2015 neer in het Amsterdamse Bos. Een weekend lang wanen bezoekers van alle leeftijden zich in een prachtig middeleeuws dorp, waar stoere ridders op paarden rijden, roofvogelshows worden gehouden en verschillende muzikale optredens plaatsvinden. De ridders en jonkvrouwen bieden jong en oud een onvergetelijke dag in een oogstrelend mooie en authentieke Middeleeuwse setting.Het Middeleeuws Spektakel is een rondreizend tweedaags evenement en deed eerder al Dordrecht aan, waar de vele bezoekers genoten van de sfeervolle ambiance en bijzondere Middeleeuwse activiteiten. Nu kunnen bezoekers zich een weekend lang in het Amsterdamse Bos genieten van de Middeleeuwen. Er is zoveel te beleven tijdens het Middeleeuws Spektakel, dat je algauw ogen en oren tekort komt!

Bij ’t Ambachts Ghylde kunnen bezoekers verschillende ambachten uit de Middeleeuwen bekijken en uitproberen. Van mandenvlechten tot vuur maken, of het proeven van heerlijke Middeleeuwse snoepjes: hier zie je allerlei leuke ambachten en producten uit de Middeleeuwen. Bij smederij Roodbaert kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Net als in de Middeleeuwen is er een sprookspreker aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het spannende riddertoernooi begint in augustus 2013 in het Amsterdamse Bos


Geen Middeleeuws Spektakel zonder sfeervolle muziek! De Keltische Pagan Rock Band The Dolmen zweept het publiek op met een enorme energie en veelzijdige muziek. Van traditionele Keltische liederen tot sfeervolle ballads, of eigen songs: de muziek van The Dolmen zal een breed publiek aanspreken. Ook Pyrolsis, een bont gezelschap, dat Ierse folkmuziek maakt, is van de partij. De Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul (trom), draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een riddertje in opleiding


Pyrates! is een zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen piraat elektrische folk rock muziek opgelegd hebben bij mede-piraten en onfortuinlijke landrotten. Gewapend met gitaar, bas, drums en fiddle treden deze fortuinlijke heren op in vol piraat ornaat om allerlei liederen te zingen met een hoog ARRRR gehalte.

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma. Het Middeleeuws Spektakel is een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie!

Dagkaart volwassenen € 11,- dagkaart kinderen 4-12 jaar € 5,- www.middeleeuws-spektakel.nl Bekijk onze reportage uit 2013: http://www.amstelveenweb.com/fotodisp&fotodisp=2270Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.