Bijgewerkt: 4 december 2022

Een toekomst zonder complicaties voor kinderen met diabetes?

Nieuws -> Informatief

Bron: Diabeter
11-05-2015

Kinderen en jongeren uit Noord-, Zuid-Holland en Utrecht kunnen nu naar gespecialiseerd diabetescentrum in de buurt – Open Dag 30 mei 2015!

Het zal je maar gebeuren: je kind krijgt de diagnose type 1 diabetes. Dat betekent voortaan dagelijks insuline spuiten, 6x per dag de bloedglucosewaarden meten via een vingerprik, nadenken over alles wat je kind eet. Type 1 diabetes heeft een forse impact op het dagelijks bestaan van deze kinderen, maar ook op dat van hun ouders. Bovenal is het van belang de diabetes goed te regelen, om de kans te verkleinen op lange-termijn complicaties, zoals hart- en vaatziekten en oogproblemen op latere leeftijd. Gelukkig is het steeds beter mogelijk om je kind met diabetes zo gezond mogelijk te laten opgroeien. Hulp komt daarbij van de steeds beter wordende technologische mogelijkheden voor continue zorg op afstand, via internet. Daarmee kun je bloedsuiker beter onder controle kunt houden. Complicaties blijven daardoor zoveel mogelijk uit.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Insuline injecteren


Dit blijkt uit hoopgevende resultaten die zijn geboekt bij Diabeter, een onafhankelijk behandel- en onderzoekscentrum dat geheel is gericht op de zorg aan kinderen en jonge volwassenen met diabetes mellitus (type 1). Er zijn in Nederland zo’n 6.000 kinderen en jongeren met type 1 diabetes. Zo’n 1.600 Nederlandse kinderen en jonge volwassenen zijn al onder behandeling bij Diabeter. Tot nu toe moesten ouders uit deze regio met hun kinderen naar een van de vestigingen in Rotterdam, Deventer of Veldhoven. Nu niet meer: sinds kort is er ook een vestiging op Schiphol.

Diabetes is beter te regelen

Diabeter wil jonge patiënten zoveel mogelijk laten opgroeien zonder complicaties. Het gebruik van de nieuwste medische en IT-technologie staat hierbij centraal, gecombineerd met een huiselijke en persoonlijke sfeer in het behandelcentrum. Door geheel te focussen op type 1 diabetes, is de kennis en ervaring aanwezig om de beste diabeteszorg te bieden. Ook kunnen ze meer onderzoek doen en zorgvernieuwing sneller invoeren. Met deze aanpak zijn een betere diabetesregeling en minder ziekenhuisopnames goed mogelijk, blijkt uit de behandel-uitkomsten: steeds meer kinderen en jongeren die er onder behandeling zijn, krijgen een betere diabetesregeling! Kortom: de ontwikkelingen staan niet stil, en Diabeter zit daar bovenop.

De zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Een toekomst zonder diabetescomplicaties? Op zaterdag 30 mei 2015 van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur is het Open Dag op de nieuwe Schiphol-vestiging van Diabeter, het gespecialiseerde behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. Prof. Bart Roep, immunoloog en hoogleraar diabetologie van het LUMC, is te gast om zijn onderzoek naar de genezing van diabetes te presenteren. Oud-topsporter Bas van de Goor vertelt over het belang van bewegen en zelfmanagement van diabetes.

Contact met in diabetes gespecialiseerde kinderartsen en verpleegkundigen van Diabeter. Creatieve workshops voor kinderen: Meer weten of aanmelden? Kijk op: www.diabeter.nl/opendag Gratis toegang – vooraf aanmelden voor 26 mei 2015 is verplicht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.