Bijgewerkt: 22 september 2021

Een vrouw als commissaris van de Koningin in Noord-Holland?

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
28-01-2010

Een vrouw als commissaris van de Koningin in de Provincie Noord-Holland, die voor de uitvoering van belangrijke Randstadprogramma's goed samenwerkt met collega-bestuurders in de Randstad en die ook weet op te treden als orgaan van de rijksoverheid.

Dat zijn enkele reacties van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ter Horst op de profielschets voor de toekomstige commissaris van de Koningin van Noord-Holland. Zij ontving de profielschets uit handen van vice-voorzitter Ton van der Meché tijdens de Statenvergadering van 27 januari 2010.

De vergadering was gewijd aan de profielschets en de instelling van de vertrouwenscommissie en markeerde daarmee de start van de sollicitatieprocedure voor de toekomstige Noord-Hollandse commissaris van de Koningin.

De minister oordeelde de profielschets als ‘algemeen geformuleerd’ en ‘aan de korte kant’. Ter aanvulling gaf zij aan het noodzakelijk te vinden dat de commissaris regelmatig zijn functioneren bespreekt met de staten.

“Over en weer leven verwachtingen en bestaan er beelden over de invulling van het ambt. Daarover moeten staten en commissaris regelmatig voeling met elkaar houden. Gelijktijdig moeten de staten blindelings kunnen vertrouwen op zijn bestuurlijke taken in veiligheidskwesties”, aldus de minister.

Zij noemde ook de steunpilaarfunctie die de commissaris in toenemende mate voor de burgemeesters in zijn provincie vervult. Tot slot schetste de minister de sollicitatieprocedure en benadrukte zij de noodzaak van absolute geheimhouding van de namen van kandidaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.