Bijgewerkt: 21 juli 2024

Eenoudergezinnen lopen het grootste risico op woningbrand

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
24-06-2013

Eenoudergezinnen lopen in Amsterdam-Amstelland het grootste risico op een woningbrand. Dit blijkt uit gegevens van Brandweer Amsterdam-Amstelland. In het sociaal woningbrandrisicoprofiel van het korps staat, welk type inwoner de meeste zorg nodig heeft om de brandveiligheid te vergroten.

Waar advies over brandveiligheid nu algemeen is, kan Brandweer Amsterdam-Amstelland straks maatwerk leveren. ‘We weten nu op welke groepen inwoners we ons moeten focussen. En op basis van de resultaten van onze brandonderzoekers kennen we ook nog eens de meest voorkomende brandoorzaken bij deze groepen.

van strien Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Elie van Strien, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland


Dat maakt dat we heel gericht advies kunnen geven hoe zij brand kunnen voorkomen,'aldus Elie van Strien, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland. ‘Het is marketing. We hebben uitgebreide analyse van onze doelgroepen en kunnen ons ‘product' brandveiligheid efficiënter en effectiever inzetten om meer winst te maken.

Die winst is het bereiken van onze doelstelling: Minder brand, minder slachtoffers, minder schade en een veilige werkomgeving voor de brandweermensen.' Het sociaal woningbrandrisicoprofiel is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bekijk het sociaal woningbrand risicoprofiel (pdf).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.