Bijgewerkt: 4 maart 2024

Eerste Burgernet acties in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-02-2012

De afgelopen dagen beleefde Burgernet zijn regionale start. Inwoners van Amstelveen ontvingen de eerste actieberichten vanuit de politiemeldkamer.

Vrijdag 3 februari 2012 werd aan vijfhonderd deelnemers gevraagd om uit te kijken naar twee verdachten van een woningoverval in de wijk Groenelaan. Hierop kwamen vijf tips binnen. Op zondag 5- en maandag 6 februari keken vijfhonderd andere deelnemers uit naar een vermiste gehandicapte man. Deze werd na een herhaling van de actie gevonden.

Burgernet-manager Roeland van Zeijst: “Het is voor iedereen even wennen, maar de eerste reacties zijn heel positief. Het politiekorps heeft in de training scherp gelet op de kwaliteit van de actieberichten. Hierbij valt het vakmanschap van de meldkamer op.”

Burgernet promofilm

Burgernet is een telefonisch netwerk. De politie kan mensen benaderen in noodsituaties, zoals na een inbraak, of bij een vermist kind. Deelnemers in de buurt ontvangen dan een signalement, of een kenteken en kunnen terugbellen als ze de gezochte persoon zien.

Burgemeester Van Zanen stelt prijs op het gebruikmaken van de kennis en inzet van de burgers: “Het is goed om te zien hoe betrokken de deelnemers  zijn. Burgernet heeft zich inmiddels elders in ons land bewezen. Het groeit in onze gemeente razendsnel, alsof velen er bij wijze van spreken op zaten te wachten. Het is goed, dat afgelopen weekend de eerste acties plaatsvonden, alleen van toepassing in de praktijk valt te leren."

Via www.burgernet.nl  kunt u zich nu aanmelden in Amsterdam Zuidoost, Amstelveen, Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. De komende maanden volgt de hele regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.