Bijgewerkt: 25 juli 2024

Eerste Hebreeuwse chocolade letter aangeboden aan de Koningin

Nieuws -> Informatief

Bron: Roland Vos
08-11-2012

Een Hebreeuwse chocoladeletter: een uniek cadeau!

De unieke Hebreeuwse chocoladeletter bestaat uit twee letters die samen het woord Chai maken wat 'leef' betekent. Chai is ook dit jaar weer verkrijgbaar bij het Joods Hospice Immanuel te Amsterdam. Een bijzonder cadeau voor Chanoeka, Sinterklaas of de Kerst!

chocoladeletter Amstelveen
(Foto R. Vos - 2012)

Roland Vos en Sasja Martel met de chocolade letters


Sasja Martel, initiatiefneemster en directeur van het hospice, kwam twee jaar geleden met het idee voor deze Hebreeuwse chocoladeletter en vond in Roland Vos Catering & Events een partner om deze letter te verzorgen.

De chocoladeletter met een cacaogehalte van 70% is dit jaar verkrijgbaar in puur en melk. Hij is kosjer, fairtrade, biologisch, handgemaakt én een origineel cadeau. Het woord Chai (leef!) wordt in het Hebreeuws geschreven met de letters Chet en Yud en heeft in het Jodendom een grote symbolische waarde.

chocoladeletter Amstelveen
(Foto R. Vos - 2012)

Roland Vos en Sasja Martel gaan de Hebreeuwse chocolade letters aanbieden bij de ingang van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag


In de voormalige winkel van Jeannette de Roeper 'Bonbon Jeannette Amsterdam' was in de jaren 1990 voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog weer de Hebreeuwse chocoladeletter te koop. Vóór de oorlog waren deze letters altijd verkrijgbaar. Lange tijd zijn er dus geen Hebreeuwse chocoladeletters geweest.

chocoladeletter Amstelveen
(Foto R. Vos - 2012)

Roland Vos en Sasja Martel onder het wapen van de Koninklijke Marechaussee


Chai Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Chai (Hebreeuws: חַי 'levende') is een symbool en woord, dat een prominente rol speelt in de Joodse cultuur. Het bestaat uit de letters van het Hebreeuwse alfabet Chet (ח) en Yod (י)


De prijs van de Chai letter in een luxe cadeauverpakking is € 10. De opbrengst van de letter komt ten goede aan het Joods Hospice Immanuel. De letter kan tot 1 december 2012 besteld worden via chocoladeletterchai@gmail.com ,  of door overmaking van het geld op rekeningnummer 45.54.44.277 t.n.v. Stichting Vrienden Joods Hospice Immanuel te Amsterdam o.v.v. het aantal letters, melk of puur, en naam, adres of e-mailadres van de besteller.

De bestelde letters kunnen vanaf 20 november 2012 opgehaald worden in het hospice. Uiteraard kunnen ze ook verstuurd worden tegen betaling van de verzendkosten. Voor meer informatie over Joods Hospice Immanuel: www.joodshospiceimmanuel.nl

In afwachting van uw bestelling,

Met vriendelijke groeten Sasja Martel, directeurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.