Bijgewerkt: 15 juni 2024

Eerste aanzet herontwikkeling Kostverlorenhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-05-2008

B en W zien mogelijkheden om het winkelcentrum Kostverlorenhof flink op te waarderen. Het gaat om een investering in een parkeergarage, een nieuwe supermarkt en jongerenwoningen.

B en W zien mogelijkheden om hier aan de slag te gaan met een ontwikkelingsscenario. Hierin komen, naast de wensen van de eigenaar - tevens indiener van het initiatief tot opwaardering - ook enkele door de gemeente gewenste elementen. De volgende stap is daarom het opstellen van een Nota van Uitgangspunten (NvU).

Hoofdlijn is de verbetering van de winkelstructuur van Kostverlorenhof door vergroting en verplaatsing van de Dirk v.d. Broek. Hierdoor verbetert het draagvlak van de winkels. Ook wordt bekeken of de huidige kantoortoren kan worden omgezet naar jongeren(koop)woningen. Dit is het resultaat van de inventarisatie van kantoren in Amstelveen die naar woningen omgezet kunnen worden.

Kostverlorenhof college Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Parkeerterrein voor het winkelcentrum van Kostverlorenhof


Verder komen er in het noord-oost deel van het plangebied woningen bij. Uitbreiding van het aantal openbare parkeerplaatsen hoort ook in dit scenario. Los hiervan heeft de synagoge plannen voor vervangende nieuwbouw en een kleine uitbreiding. De extra (10 à 12) parkeerplaatsen die hiervoor nodig zijn kunnen in de te ontwikkelen parkeergarage ook een plek vinden.

De gemeente heeft in 2006 een initiatief tot opwaardering van het winkelcentrum ontvangen namens de eigenaar van winkelcentrum Kostverlorenhof. B en W besloten destijds dat meer duidelijkheid over het draagvlak onder de ondernemers in het bewuste winkelcentrum en over de wenselijkheid van de verplaatsing en vergroting van het supermarktdeel nodig was. Meer inzicht is inmiddels verworven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.