Bijgewerkt: 29 maart 2024

Eerste editie Pensioen3daagse

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
06-10-2011

Ruim 70 procent van de Nederlanders weet vrijwel niets van zijn pensioen. Om dit te veranderen organiseert Wijzer in geldzaken, een platform van ruim 40 organisaties , waaronder het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, van 6 t/m 8 oktober 2011 de eerste editie van de Pensioen3daagse.

Gedurende drie dagen lang vinden er tal van pensioengerelateerde activiteiten plaats in heel Nederland om mensen te activeren zich te verdiepen in hun eigen pensioensituatie. Minister Kamp ondersteunt het Pensioen3daagse initiatief van harte: “Het doel is om mensen aan te zetten om zich actief met hun pensioen bezig te houden. De focus van deze eerste Pensioen3daagse is overzicht krijgen over je eigen pensioensituatie.

Foto Amstelveen


Het logo van de Pensioen3daagse


Dat is hard nodig, want veel mensen hebben onvoldoende zicht op hun pensioensituatie. Zo klopt het beeld dat je bij pensionering 70% van je laatstverdiende loon ontvangt, vaak niet met de werkelijkheid. Ik hoop dat door alle activiteiten en aandacht tijdens de Pensioen3daagse, een grote groep Nederlanders zich verdiept in zijn/haar eigen pensioensituatie en zo nodig actie onderneemt.”

De Pensioen3daagse kent meer dan 100 deelnemende partijen en omvat onder meer pensioenspreekuren verzorgd door hogescholen en pensioenadviseurs, voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches, bankfilialen en financieel adviseurs die hun kantoren voor vragen openstellen, webseminars, pensioenvoorlichting in stadscentra en publiekscommunicatie.

De website van Wijzer in geldzaken staat deze dagen volledig in het teken van pensioen. Op de website: www.wijzeringeldzaken.nl  zijn onder andere handige tips, een pensioenchecklist, een pensioenquiz en een overzicht van alle activiteiten te vinden.

Deelnemende partijen Pensioen3daagse

Meer dan 100 partijen zetten zich drie dagen lang gezamenlijk in om Nederland belangeloos meer inzicht te geven in de persoonlijke pensioensituatie. Deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse 2011 zijn onder andere: de AFM, de Consumentenbond, het Verbond van Verzekeraars, Adfiz, de Pensioenfederatie, De Nederlandsche Bank, diverse banken, pensioenuitvoerders, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en vele werkgevers. Bekijk hier het volledig overzicht. Bekijk ook het overzicht met publieksevenementen en opvallende activiteiten 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.