Bijgewerkt: 25 juni 2024

Eerste gratis computer voor Amstelveens gezin uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-08-2009

Wethouder Jan-Willem Groot van Sociale Voorzieningen reikte op 18 augustus 2009 de eerste gratis computer uit aan mevrouw Da Costa. De computer is bedoeld voor haar kinderen Dany Troost (8) en Leila Troost (4).

Computer Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Wethouder Jan-Willem Groot overhandigt de gratis PC aan mevrouw Da Costa


De gemeente Amstelveen heeft een PC regeling voor kinderen van gezinnen met een minimum inkomen. Deze nieuwe regeling is bedoeld om deze kinderen dezelfde mogelijkheden te geven als hun leeftijdgenoten voor het maken van huiswerk en het doen van onderzoek.

De gemeente vond het belangrijk om de studiecomputers aan het begin van het nieuwe schooljaar beschikbaar te stellen. Deze week worden ruim honderd computers bij Amstelveense gezinnen aan huis geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt.

Naast de gratis PC vergoedt de gemeente ook een internetaansluiting van € 240 per jaar. Tot nu toe zijn ongeveer 200 aanvragen voor een gratis computer bij de gemeente binnengekomen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moeten de gezinnen in kwestie voldoen aan een aantal voorwaarden.

Voor meer informatie over de regeling kijk op: Computers voor gezinnen met schoolgaande kinderenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.