Bijgewerkt: 30 juni 2022

Eerste inwoner van Amstelveen is overleden aan het coronavirus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/RIVM
23-03-2020

Op zondag 22 maart 2020 is de eerste inwoner van Amstelveen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een vrouw van 69 jaar met een al kwetsbare gezondheid. 'Wat een ontzettend verdrietig bericht. Allereerst mijn medeleven met de familie en de naasten van deze inwoonster. We weten dat er mensen gaan overlijden door dit virus, maar dit nieuws raakt ons natuurlijk allemaal. Het is nu heel dichtbij. Voor familie en naasten is dit een groot verlies. Ik wens hen veel sterkte toe de komende tijd.' - zegt burgemeester Tjapko Poppens.

Foto Amstelveen
(Bron RIVM - 2020)

Totaal aantal coronavirus testen positief in Nederland: 4.749 aantal per 23 maart 2020 14.30 uur. In Amstelveen zijn er 32 besmette patiënten volgens het RIVM


Burgemeester Poppens vervolgt: 'We moeten met elkaar door deze moeilijke tijd heen. Kijk naar elkaar om, help elkaar en alstublieft, neem de regels en richtlijnen van het RIVM serieus.'

Wie zijn kwetsbare groepen? Mensen van 70 jaar en ouder en mensen die op basis van onderliggend lijden in aanmerking komen voor griepvaccinatie. Het gaat om volwassenen (ouder dan 18 jaar) met:

    afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;

    chronische hartaandoeningen;

    diabetes mellitus;

    ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;

    verminderde weerstand tegen infecties:

        door medicatie voor auto-immuunziekten,

        na orgaantransplantatie,

        bij hematologische aandoeningen,

        bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is,

        bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten;

    een hivinfectie in overleg met de hiv humaan immunodeficientievirus -behandelaar.

Deze mensen kunnen getest worden als het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze wel of geen COVID-19 hebben.

Update 23 maart 2020 18 uur 30: 34 patiënten overleden, 545 nieuwe patiënten, in totaal 4749 positief geteste personen in Nederland

Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1.230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)- meldt de Rijksoverheid.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600). Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.