Bijgewerkt: 4 december 2022

Eerste kenteken uitgereikt van de nieuwe reeks voor personenauto's

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
30-03-2015

Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, (VVD) Minister van Infrastructuur en Milieu  en RDW-directeur Ab van Ravestein hebben het eerste kenteken uitgereikt van de nieuwe reeks voor personenauto’s: GB-001-B. Deze is voor de nieuwe auto van de stichting Het Vergeten Kind. Ambassadeur van de stichting Babette van Veen nam de auto met het nieuwe kenteken in ontvangst.

De huidige reeks van kentekenplaten voor personenauto’s was bijna op. De RDW houdt er een paar achter voor toekomstige oldtimers. Met de volgorde van twee letters, drie cijfers en één letter zijn ongeveer 2,8 miljoen kentekens mogelijk. De combinatie wordt al gebruikt op bromfietsen en bedrijfswagens. Bijna alle lettercombinaties zijn toegestaan, alleen SD en SS niet. De vorige combinatie begon in 2013 met 1-KBB-00. Dat eerste kenteken was ook voor een goed doel, namelijk Save the Children. De serie is nu al op, omdat de RDW alleen de beginletters K, S, T, X en Z heeft gebruikt.

Foto Amstelveen
(Foto Menno Ridderhof - 2015)

Babette van Veen (links) en minister Schultz van Haegen schroeven eigenhandig de nieuwe kentekenplaat op de auto


Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die mishandeld, verwaarloosd, verstoten, of gevlucht zijn. Deze kinderen leven in vaak sobere opvanglocaties met minimale speelvoorzieningen en nauwelijks (specialistische) begeleiding. Daar wil de stichting verandering in brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.