Bijgewerkt: 19 april 2024

Eerste namen van Amstelveen City Blues 2016 zijn bekend

Nieuws -> P60

Bron: Harald Moonen/P60
07-07-2016

Op zaterdag 26 november 2016 vindt de tweede editie plaats van Amstelveen City Blues, het eerste internationale bluesfestival in Amstelveen en het enige internationale bluesfestival in de regio Amsterdam. Het festival vindt dit jaar plaats in poppodium P60, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan (inter)nationale artiesten. De eerste namen die zijn bevestigd liegen er weer niet om; met artiesten als Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Cousin Harley (CA) en Big Creek Slim (DK) komt elke (blues)liefhebber aan zijn trekken. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium www.p60.nl.

Na een succesvolle eerste editie van Amstelveen City Blues in 2015 en de vele positieve reacties kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Wederom onder het motto ‘van half acht tot na middernacht’ wordt dit jaar P60 omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium zullen nationale en internationale artiesten je laten genieten van (rhythm &) blues, rock ’n roll en bluesrock van de bovenste plank. Muziekliefhebbers kunnen het zich niet veroorloven om dit te missen.



Sugar Ray and the Bluetones is voor bluesliefhebbers natuurlijk een hele bekende naam. Sugar Ray Norcia is al bijna 40 jaar een vaste waarde in de blueswereld. Niet alleen een fantastische zanger, maar ook een mondharmonica-virtuoos. Was zanger/frontman bij o.a. Roomful of Blues en Ronnie Earl, maar vooral actief met zijn eigen band The Bluetones, met niemand minder dan ‘Monster’ Mike Welch op gitaar. Chicago blues, Kansas City swing, Texas blues of Louisiana swampy blues: deze topband brengt het allemaal!

Giles Robson zal bij de meeste mensen bekend zijn als zanger van de band The Dirty Aces, waarmee hij vooral het stevige werk bracht. Met zijn solo-project legt hij zich echter toe op 100% blues, duidelijk geïnspireerd door grootheden als Sonny Boy Williamson en Little Walter. In het najaar komt zijn debuutalbum ‘For those who need the blues’ uit in Europa en komt hij dus ook in Amstelveen laten zien wat hij in huis heeft.

Cousin Harley is een van de aliassen van de Canadese Paul Pigat. Deze muzikale alleskunner heeft simpelweg te veel energie in zich om het bij slechts één band te houden. Als Cousin Harley vertegenwoordigt hij zijn rockende hillbilly persoonlijkheid, waarmee hot rod rockabilly, jump blues, western swing en vintage country wordt vertolkt. Hoe je het ook wil noemen, dit wordt knallen!

Big Creek Slim is een bluestroubadour. Geboren in Denemarken, gereisd door de USA en nu woonachtig aan het strand in Brazilië. Een man met een gitaar: dit is blues in zijn puurste vorm! Meer informatie over Amstelveen City Blues: WebsiteTwitterFacebook – P60.nl

Za 26 november 2016 // zaal open 19:00 // aanvang 19:30 // vvk € 35 // zaal € 37,50. Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=110391&point_of_sale_id=1914



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.