Bijgewerkt: 29 november 2022

Eerste paal geslagen in Westwijk Zuid-West

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-10-2012

Op 3 oktober 2012 heeft wethouder John Levie (BBA) de eerste paal geslagen voor de bouw van 45 woningen in Westwijk. Na het faillissement van projectontwikkelaar Phanos was er voor de kopers veel onzekerheid. Door het faillissement kwamen de bouwwerkzaamheden geheel tot stilstand. Eigen Haard, HSB, de gemeente en Woningborg hebben gezamenlijk en oplossing gezocht zodat de werkzaamheden konden worden hervat.

levie Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Levie in Westwijk Zuid-West in de heimachine


De start van de bouw van deze 45 nieuwe huizen is van grote betekenis, omdat hiermee aan alle onzekerheid een einde is gekomen. Wethouder John Levie: “Dit is het begin van een nieuwe start. Ik ben blij, dat er nu eindelijk zekerheid is voor de kopers. We kunnen nu werken aan de voltooiing van deze prachtige wijk.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Van de woningen die al verkocht zijn, krijgt 60-70% een eigenaar die nu al in Amstelveen woont. Dit nieuwbouwproject levert dus ook een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op de Amstelveense woningmarkt.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.