Bijgewerkt: 4 december 2021

Eerste paal in de grond van nieuwbouw AVOKoenen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb / AVOKoenen / Gemeente Amstelveen
06-02-2013

Dinsdagmiddag 5 februari 2013 werd op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen, op de grens Aalsmeer en Amstelveen, de eerste paal geslagen van het nieuwe bedrijfspand van AVOKoenen bouwbedrijven. Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) was hierbij namens de gemeente Amstelveen aanwezig.

Het is het eerste bedrijf, dat van Aalsmeer naar Amstelveen verhuist. Andersom gebeurde al vaker dat Amstelveense bedrijven naar Aalsmeer verhuisden. Het slaan van de eerste paal was eigenlijk een soort reünie, want de vorige eigenaren van het bedrijf waren ook aanwezig op het bouwterrein.

AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De zogenaamde eerste paal in de hoogte. Straks moeten er nog 130 heipalen in de grond geslagen worden


Wim Koopmanschap, algemeen directeur en zijn kompaan Marco Hilferink, directeur waren natuurlijk aanwezig, alleen wethouder Jan-Willem Groot was verlaat en de groep mensen wilden het slaan van de paal snel achter de rug hebben, want op het open terrein was het vreselijk koud en de wind had vrij spel.

AVOKoenen is een all-round bouwbedrijf, voornamelijk werkzaam in de regio groot Amsterdam met de nadruk op Amstelveen, Badhoevedorp, Uithoorn, Amsterdam en Aalsmeer. Ze werken voor de zakelijke markt en voor particuliere opdrachtgevers.

AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De groep mensen wacht op wethouder Groot, in de tussentijd poseren de zoon en de dochter van Wim Koopmanschap, hij zelf en Marco Hilferink voor de heimachine


Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. is in 1913 opgericht door Hendricus Johannus Koenen. Het begon met timmeren in Amsterdam Sloten en omgeving. Zijn drie zonen kwamen direct na de lagere school in het bedrijf, het vak leerden ze van hun vader en de theorie op de avond tekenschool. In 1976 hebben Max, Henny en Ton Koenen het bedrijf voortgezet.

Aannemersbedrijf AVO BV is op 3 mei 1990 opgericht door de naamgever, Anton Van Oostveen. Anton heeft daarvoor een tegel -metselbedrijf gehad. In de aanloopperiode is de aannemer Kragtwijk overgenomen, waaraan ze nog steeds de meer als 100 jaar oude werkbank te danken hebben. Het verhaal gaat, dat daarop nog de lijkkisten met bijbehorende inhoud hebben gelegen. Toen Anton in de VUT ging, is het bedrijf eind 2006 door Wim Koopmanschap overgenomen.

Wegens een gebrek aan opvolgers is vervolgens medio 2008 Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. overgenomen door de huidige eigenaren Marco Hilferink en Wim Koopmanschap. De vestiging is daarbij verplaatst naar Aalsmeer aan de Hornweg.

Aannemersbedrijf AVO BV is oorspronkelijk een Amstelveense aannemer. Ze zijn begonnen met een werkplaats aan de Noorddammerlaan 78 in Bovenkerk. Vervolgens hebben ze een nieuw bedrijfspand gerealiseerd op industrieterrein Legmeer, Grutterij nummer 10. Half 2006 zijn ze verhuisd naar het huidige pand. Begin 2008 hebben ze zelf hun kantoor uitgebreid en half 2008 is Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. bij hun ingetrokken.

AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Algemeen directeur Wim Koopmanschap begint maar met zijn toespraak


Wim Koopmanschap: 'Wij slaan de eerste paal (van de 131) van ons nieuwe bedrijfspand en tevens staan wij stil bij het 100 jarig bestaan van het bedrijf Koene. Ook welkom aan onze nieuwe buren. Wethouder Jan-Willem Groot van de gemeente Amstelveen is er nog niet, misschien komt hij direct, maar ik denk dat we hem zo direct maar de grond in gaan slaan'! Deze opmerking van de algemene directeur had uiteraard groot gelach tot gevolg, maar hij bedoelde de eerste paal en niet de wethouder.

AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het luisterend publiek bestaat uit vroegere eigenaren, familieleden en werknemers


AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Drs Tineke Hanssen, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen was er ook bij (4de van links)


Vervolgens vertelde dhr. Koopmanschap, dat het bedrijf weer naar Amstelveen terugkomt en dat is in dit barre economische weer toch een prestatie. Gelukkig kunnen hun vaste opdrachtgevers het bedrijf goed te vinden en ze leveren een goed product tegen een eerlijke prijs. Ze doen ook zaken met de gemeente Amstelveen.

Koopmanschap: 'Na regen komt zonneschijn, daarom hebben wij ook deze spannende stap genomen om te uitbreiden. Wij zijn klaar voor de verdere groei. Wij bouwen dit pand zelf en het duurt ongeveer 6 maanden. Dan wordt het opgeleverd en na de bouwvak kunnen wij verhuizen. Ik wil iedereen bedanken voor hun komst, tot de volgende 100 jaar!'

AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Jan-Willem Groot spreekt over duurzaamheid en feliciteert de eigenaren en de werknemers van het bedrijf


Uiteindelijk kwam wethouder Groot er ook bij en hij vertelde in zijn korte toespraak, dat dit een heel belangrijke moment is voor het bedrijf AVOKoene, omdat de eerste paal wordt geslagen. Wethouder Groot: 'Ik ben eigenlijk zeer trots, dat jullie zo duurzaam en heel innovatief gaan bouwen! Het is beter voor het milieu en maak je ook minder kosten. Als wethouder economische zaken ben ik ook sterk voor de bedrijvigheid en samen met de ondernemersvereniging en met anderen gaan wij het stimuleren.

Vervolgens vertelde wethouder Groot, dat de gemeente dit terrein op de markt heeft gezet, de bestemming verruimd en dat is ook goed voor de gebiedsontwikkeling en voor de economie.AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Jan-Willem Groot met de Koopmanschap kinderen op de heimachineAVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De aanwezigen volgen het heien van de eerste paalAVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De missie is volbracht, de eerste paal is in de grond geslagen


AVOKoenen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Om het feestelijke moment nog beter te kunnen vieren maakt algemeen directeur Koopmanschap de eerste fles champagne open en daarna volgen nog een paar


'Ik ben dus heel blij, dat jullie deze stap hebben genomen en wat mij betreft feliciteer ik iedereen met deze nieuwe situatie, deze nieuwbouw en ik wens jullie heel veel succes. Op naar de volgende 100 jaar!!' -aldus Jan-Willem Groot, wethouder van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.