Bijgewerkt: 2 december 2022

Eerste paal nieuwe sporthal in Westwijk is geslagen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb / Onderwijsgroep Amstelland / Gemeente Amstelveen
26-10-2012

Donderdag 25 oktober 2012 ging wethouder John Levie (BBA) de eerste paal slaan voor de nieuwe sporthal in Amstelveen aan de Jane Addamslaan in de Westwijk-Zuid. Hier zal ook het complex van de Brede School Westwijk binnenkort verrijzen onder het toezicht van Onderwijsgroep Amstelland. In het onderwijsgebouw aan de Jane Addamslaan komen naast alle gemeenschappelijke voorzieningen, 29 lokalen voor basisonderwijs en 4 groepsruimten voor de buitenschoolse opvang.

De leerlingen van basisschool voor het protestants christelijk onderwijs de Karel Eykman School, de Katholieke Basisschool De Triangel en de Buitenschoolse Opvang van KinderRijk en ook de Muziek- en Dansschool zal van de zalen in dit gebouw gebruik gaan maken.

sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie simuleert in de heimachine de eerste paal slaan. Door verhitting moest de machine stoppen om deze te laten afkoelen


De nieuwe sporthal met twee gymzalen komt ter vervanging van de sportzaal aan het Westwijkplein, omdat daar het winkelcentrum wordt uitgebreid met meer winkels. Dan is er geen andere mogelijkheid meer voor de scholieren om te gymmen. De nieuwe sporthal biedt straks onderdak voor vele sporten maar is vooral goed uitgerust voor basketbal.

Het gebouw zal bestaan uit zes delen van ieder vijf, zes groepsruimten rond een centrale leer- en speelhal. Op deze manier krijgen de onder-, midden en bovenbouw evenals de BSO hun eigen domein.

sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De bouwers genieten van het mooie weer en van de actie van de wethouder


sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een hele rij mensen volgen de schijnbewegingen in de heimachine van wethouder Levie


In een feesttent werden de aanwezige bouwers, ambtenaren en betrokkenen hartelijk verwelkomd door wethouder John Levie: 'Iedereen welkom, op deze feestelijke gebeurtenis. Misschien is het u ontgaan, maar u bent uitgenodigd voor het slaan van de eerste paal. Er was een klein probleem, het is nu herfstvakantie, dus de bouwers hadden weinig mensen en vanmorgen hebben ze de eerste 20 palen toch maar vast in de grond geslagen'.

sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie tijdens zijn toespraak


'De heimachine werd te heet en moest tot rust komen, dus het idee, dat de machine het niet deed, berust op een misverstand. Wij zijn druk bezig met Westwijk en de wijk krijgt een facelift, het wordt uitgebreid, er komen meer winkels bij en de oude sporthal gaat verdwijnen. Eigenlijk ben ik heel blij, dat wij hier een hele mooie sporthal kunnen neerzetten, want los van Ruimtelijke Ordening, ben ik ook verantwoordelijk voor Sport en Recreatie'.

sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In de tent volgt ir. Joop Slangen, een van de architecten de toespraak van de wethouder


'Sport is voor ons als gemeente ontzettend belangrijk, want het is goed voor jong en oud en de jeugd beweegt in veel gevallen te weinig, zie de obesitas gevallen en beweging is heel gezond, ook voor de toekomst. Wij praten vaak over de ouderen, de 55 plussers, maar een groep mensen van 25-55 jaar wordt vergeten en wij willen graag, dat deze mensen ook in beweging komen'.

sporthal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het bouwterrein van de nieuwe sporthal in Westwijk met de 20 betonnen palen op 25 oktober 2012


'Deze sporthal wordt ook heel geschikt om nieuw sporttalenten te ontwikkelen en in het kader van talent wil ik de aanwezige bouwtalenten bedanken, de architecten Slangen en Hulsker, Weeda architecten, de constructeur Brouwer en Kok, de aannemers Heemraad, Van Barneveld elektrotechniek en De Niet luchtbehandeling, warmte. En ik wil het ook niet nalaten onze eigen mensen te noemen, die dit allemaal voor elkaar kregen, want ik kan u het vertellen, dat het niet zonder slag of stoot is gebeurd'.

'Hier zijn de nodige aanpassingen gebeurd, omdat niet iedereen in de directe omgeving even gelukkig was met een sporthal in zijn achtertuin. Gelukkig zijn alle problemen opgelost, bewoners tevreden, wij tevreden, de eerste 20 palen zitten er en wij verheugen ons op het moment, als de sporthal daadwerkelijk geopend zal worden. Dank u, proost!' – sloot wethouder Levie zijn toespraak.

sporthal Amstelveen
(Bron Onderwijsgroep Amstelland - 2012)

Het nieuwe onderwijscomplex van Westwijk op de tekentafel


De start van de nieuwbouw voor de scholen is gepland vanaf het 2de kwartaal in 2013. Als alles volgens de plannen loopt, wordt de nieuwe onderwijsvoorziening van de Westwijk, met ingang van het schooljaar 2014-2015 in gebruik genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.