Bijgewerkt: 21 september 2021

Eerste stap naar de Vervoerregio gezet door Stadsregio Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Stadsregio Amsterdam
23-01-2015

De Eerste Kamer besloot eind december 2014, dat de 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam de status van Vervoerregio krijgen. Daarbij kregen de Stadsregio en de provincies de opdracht om de onderlinge samenwerking te versterken en de vervoerregio verder vorm te geven. De Stadsregio Amsterdam heeft hiervoor nu samen met de provincies Noord-Holland en Flevoland én de gemeenten Almere en Lelystad het voortouw genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Theo van Zoggel - 2015)

De ondertekenaars van het convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer zittend Elisabeth Post (VVD) gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Eberhardt van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Staand- vlnr.: Don Bijl vicevoorzitter van de Stadsregio Amsterdam, gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland, wethouder Henk Mulder van Almere en wethouder Ed Rentenaar van Lelystad


Tijdens een bijeenkomst op 22 januari 2015 ondertekenden vicevoorzitter Don Bijl namens de Stadsregio Amsterdam, gedeputeerde Elisabeth Post namens de provincie Noord-Holland, gedeputeerde Jaap Lodders namens de provincie Flevoland, wethouder Henk Mulder namens de gemeente Almere en wethouder Ed Rentenaar namens de gemeente Lelystad het convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer. De partijen gaan de samenwerking intensiveren en dit in overleg met de gemeenteraden en Provinciale Staten nog beter organiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Theo van Zoggel - 2015)

De ondertekenaars van het convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer en de wethouders en gedeputeerden van de 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam. Staand: Ad Verburg (Aalsmeer), Joop Klinkhamer (Oostzaan), Laura Bromet (Waterland), Addy Verschuren (Zaanstad), Rineke Korrel (Ouder-Amstel), Hans Krieger (Purmerend), Don Bijl (Stadsregio), Jaap Lodders (Flevoland), Ronald Vennik (Velsen), Henk Mulder (Almere), Ed Rentenaar (Lelystad), Pieter Litjens (Amsterdam/Stadsregio), Dick Butter (Beemster), Frans Saelman (Wormerland), Cor Hienkens (Landsmeer). Zittend: Marvin Polak (Uithoorn), Karen Heerschop (Zeevang), Elisabeth Post (VVD) gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Eberhard Van der Laan (Stadsregio), Wim Rijkenberg (Edam-Volendam), Derk Reneman (Haarlemmermeer/Stadsregio)


In aanwezigheid van bestuurders van alle betrokken gemeenten en provincies hield de voorzitter van de Stadsregio Amsterdam Eberhard van der Laan voorafgaand aan de ondertekening een pleidooi voor regionale samenwerking, waarin hij zich tevreden toonde met deze nieuwe stap. De 16 gemeenten van de stadsregio werkten al samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en blijven dit doen. Maar het complexe verkeer- en vervoersysteem in deze regio overschrijdt gemeente- en provinciegrenzen en dus is intensievere samenwerking met Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad zeer gewenst. De partijen zullen dan ook meer dan voorheen hun kennis gaan delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.