Bijgewerkt: 29 maart 2024

Eerste stappen gezet in samenwerking met Aalsmeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-04-2012

Vlak voor het paasweekend worden alle Aalsmeerse ict-systemen overgedragen aan Amstelveen. Burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer overhandigde vandaag symbolisch de eerste server aan burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen. Hiermee zijn de eerste stappen tot samenwerking gezet.

Litjens
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer overhandigt symbolisch de eerste server aan burgemeester Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen


Vanaf dinsdag 10 april 2012 kunnen alle medewerkers, zowel in Aalsmeer als in Amstelveen inloggen op één netwerk en van daaruit beide omgevingen benaderen.

Beide gemeenten blijven zelfstandig voortbestaan, met een eigen gemeenteraad en een eigen college van B en W. De ambtelijke uitvoering van de bestuursbesluiten wordt vanaf 2013 uitgevoerd door de centrumgemeente Amstelveen. Aalsmeerse ambtenaren worden vanaf 1 januari 2013 Amstelveense ambtenaren. De nieuwe organisatie gaat praktisch alle taken uitvoeren voor beide gemeenten. Delen van het Aalsmeerse ambtenarenapparaat zullen vanaf de zomer 2012 stap-voor-stap overgaan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.