Bijgewerkt: 4 maart 2024

Eerste steen woon- en zorgwoningen op terrein Langerhuize

Nieuws ->

Bron: Stichting Brentano Amstelveen
15-02-2010

Op 11 februari 2010 hebben de Amstelveense wethouders Remco Pols en Dolf Veenboer de eerste steen gelegd van de woon- en zorgwoningen op het terrein Langerhuize.  Het bouwplan is tot stand gekomen dankzij een optimale samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, Stichting Brentano Amstelveen en Woongroep Holland.

Langerhuize Amstelveen
(Foto Woongroep-Holland - 2010)

Vlnr.: Irene Hermans, algemeen directeur van Stichting Brentano Amstelveen, Dolf Veenboer wethouder Zorg en Volksgezondheid, Remco Pols wethouder Ruimte, bouwen en wonen en Jan van den Berg Jeths, directeur Woongroep Holland met het eerste steen


Het gebouw aan de Laan van de Helende Meesters bestaat uit 77 appartementen. Dertig van deze appartementen zijn bestemd voor Stichting Brentano. Brentano levert zorg in deze appartementen en bepaalt wie de woning toegewezen krijgt. De overige 47 twee- en driekamerappartementen worden door Woongroep Holland via het reguliere toewijzingssysteem verhuurd. 

Het complex bestaat uit twee gebouwen. Het deel van Brentano heeft zes bouwlagen met op de begane grond een aantal voorzieningen, zoals een ruimte voor een fysiotherapeut en een restaurant voor de bewoners. Het deel met de huurwoningen bestaat uit zeven bouwlagen. De toekomstige bewoners kunnen de auto parkeren in de halfverdiepte parkeergarage.

Met de bouw van deze appartementen voorziet Woongroep Holland duidelijk in de behoefte van woningen, zowel met als zonder zorg, voor senioren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.