Bijgewerkt: 28 maart 2024

Eerste uitbetalingen van de energietoeslag 2023 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2023

Amstelveners die de energietoeslag hebben ontvangen, krijgen in maart de eerste 500,- euro voor het jaar 2023. 'Het gaat om een eerste uitbetaling van de totale toeslag voor dit jaar' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

De uitbetaling gebeurt automatisch, er hoeft geen nieuwe aanvraag te worden gedaan. Het Rijk heeft gemeenten gevraagd ook dit jaar de energietoeslag uit te keren aan inwoners met een laag inkomen. Daarvoor is een wetswijziging nodig die in juni 2023 van kracht wordt.

Niet wachten. 'Hier willen we niet op wachten omdat veel mensen op dit moment moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom keren we nu alvast 500,- euro uit. Het restende bedrag wordt vanaf juni uitgekeerd als de wetswijziging van kracht is. Hoogstwaarschijnlijk is dat 800,- euro. Het totaalbedrag voor 2023 is dan 1.300,- euro, net als vorig jaar' - zegt Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2022)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn

In Amstelveen heeft 93 % van de huishoudens met een laag inkomen de energietoeslag ontvangen. 'Ik roep de huishoudens die dit nog niet hebben gedaan op alsnog een aanvraag te doen. De energietoeslag voor 2022 kan met terugwerkende kracht tot en met 30 april 2023 worden aangevraagd' -aldus wethouder Van Ballegooijen.

Aanvragen van de energietoeslag kan via www.amstelveen.nl/energietoeslag Een aanvraag kan ook worden gedaan met een formulier. Het formulier is zonder afspraak op te halen bij de receptie van het Raadhuis, of aan te vragen per mail via amstelveenloket@amstelveen.nl. Amstelveners die gratis advies willen, of hulp bij invullen van de aanvraag, kunnen terecht bij het Financieel Café.

Tijden en locaties: Dinsdag 10.00 tot 12.00 uur Ontmoetingscentrum de Meent Orion 3 Amstelveen. Woensdag 10.00 tot 12.00 uur Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 Amstelveen, Woensdag 17.00 tot 19.00 uur Buurtkamer Keizer Karelpark MOC Gebouw Lindenlaan 75  Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.