Bijgewerkt: 29 april 2024

Eerste woningen van bouwproject Olympiade feestelijk opgeleverd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-03-2024

Op woensdag 13 maart 2024 kregen de eerste bewoners van koopwoningen van het bouwproject Olympiade aan de Startbaan in Amstelveen hun sleutels. Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening was bij de feestelijke sleuteloverdracht aan familie Den Hartog.

Deze Amstelveners hebben een duurzaam appartement kunnen bemachtigen in het gebouw Grenoble en zijn dolgelukkig. Zij laten een huurwoning aan de Van der Hooplaan achter. Na een tussenstap in een eengezinswoning in Aalsmeer kiest deze familie bewust voor Amstelveen en voor een levensloopbestendige woning. Hun appartement is 72 m² groot, heeft 2 slaapkamers en is gekocht voor 395.000 euro VON. De toewijzing van de huurwoningen van het project Olympiade wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Mark Weemen - 2024)

Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening was bij de feestelijke sleuteloverdracht aan de Amstelveense kopers Frans en Karin den Hartog

Deze woningen zijn met voorrang bestemd voor starters (30%) en doorstromers uit een sociale huurwoning uit Amstelveen (10%) en mensen met een beroep in zorg, onderwijs of veiligheid (30%). Een groot deel van de woningen kent een huurprijs van 1.059 euro.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.