Bijgewerkt: 7 december 2021

Eigen ruimte voor vrouwen in de Buurtkamer

Nieuws -> Cardanus

Bron: Conchita Willems
16-05-2010

Op zondag 16 mei 2010 opende wethouder Jacqueline Koops enthousiast de eigen ruimte in de Buurtkamer voor Amstelveense vrouwen. Zij blikte terug op de geschiedenis van de vrouwenbeweging in Amstelveen, uitkomend op deze heugelijke dag.

Vrouwen Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Vrouwen in de Buurtkamer


Het feestprogramma, georganiseerd door het Intercultureel Vrouwenplatform en Cardanus, begon met de introductie van de diverse activiteiten, die op dinsdag van 09.30 – 17.00 uur en woensdag van 09.30 – 12.00 uur plaatsvinden. Zoals bewegingsactiviteiten, kalligraferen, schilderen, sieraden maken, oosterse beauty salon. Ook een vrouwenspreekuur, waar vrouwen met vragen en problemen kunnen aankloppen. Of Vrouwenpraat, waar vrouwen Nederlands praten oefenen.

Of de dinsdag-discussie-avond. Of het kunstproject ‘Yes I can’ wat het ontdekken van talent beoogt. Dit allemaal om contact tussen vrouwen met diverse culturele achtergrond te bevorderen. De opkomst van de vrouwen, kinderen en een aantal mannen was groot. Verschillende workshops passeerden de revue en waren informeel en gezellig. Voor de kinderen waren er diverse spelen, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Het volksmuziekensemble Rodjienko bracht muziek uit diverse landen van de wereld. De accordeons, mandolines, altblokfluit, gitaar, percussie en zang zorgden voor een vrolijk optreden. De bezoekers, ook de kinderen, genoten volop van prachtige creaties van Marokkaans ontwerp tijdens een modeshow.

De organisatie kan op een succesvolle dag terugkijken, waar saamhorigheid de rode draad was. En natuurlijk ontwikkeling. Want als je weet waar je kracht ligt, dan kun je je talent ontwikkelen!

Buurtpersbureau, Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.