Bijgewerkt: 1 juli 2022

Eigenaren kantoren Kronenburg en gemeente tegen kantorenleegstand

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-03-2014

Woensdag 5 maart 2014 hebben de eigenaren van de kantoorpanden op kantorenpark Kronenburg en wethouder Jan-Willem Groot, namens de gemeente Amstelveen, een intentieovereenkomst getekend om gezamenlijk de leegstand van kantoren op Kronenburg aan te pakken. Eigenaren betalen mee aan de verbetering van het gehele kantorenpark.

Na een aantal voorbereidende gesprekken formaliseren de eigenaren van de kantoorpanden hun samenwerking met deze intentieovereenkomst. Belangrijk onderdeel van de samenwerking is de oprichting van de werkgroepen ‘marketingstrategie’ en ‘openbare ruimte’. De eigenaren stellen hiervoor geld ter beschikking. Ook de Kamer van Koophandel (KvK) heeft het afgelopen jaar veel tijd en geld geïnvesteerd om deze samenwerking te ondersteunen. De kosten hiervoor heeft de KvK geheel zelf voor hun rekening genomen.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische Zaken


Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken: Vanuit de gemeente wordt er intensief samengewerkt met de eigenaren op Kronenburg. Gezamenlijk wordt nu bijvoorbeeld gekeken, hoe de openbare ruimte kan worden verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud van wegen en groen. En met een gezamenlijke marketingstrategie kunnen we efficiënter de voordelen van deze A-locatie onder de aandacht brengen van potentiële huurders. Deelnemende eigenaren: SNS REAAL N.V, Propertize B.V., MPC Capital,  Uilenstede Vastgoed VOF, De Heemraad, Rijsterborgh, Altera, CBRE Global Investors (NL) B.V., AIK.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.