Bijgewerkt: 24 maart 2023

Eindelijk fietsenrek bij busstation

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
06-11-2008

De afdeling Amstelveen van de Fietsersbond heeft vijf jaar lang- gestreden voor een goede en bereikbare fietsenstalling bij het busstation. De strijd heeft eindelijk succes. Voorheen waren er in het Amstelveense busstation maar heel beperkte mogelijkheden voor het stallen van fietsen.


Fets  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Fietsenstalling naast het busstation Stadshart. Op het bord staat: 'Vanaf 1 november beschikbaar. Opgelost dankzij de Fietserbond'


Er waren drie rijen rekken, zogeheten 'nietjes', waar fietsen tegenaan geparkeerd konden worden, maar hier leidde geen officieel fietspad naar toe. De bereikbaarheid van de binnenste nietjes was slecht en verder waren er veel te weinig van. Het gevolg was dat fietsen lukraak werden neergezet.


Fets  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De fietsenstalling is nog niet ontdekt door de fietsers, want er staan maar een paar fietsenOp 1 november 2008 is het eerste deel van een nieuwe stalling in gebruik genomen. Het gaat daarbij om honderd overdekte fiets stallingsplaatsen aan de kant van de Keizer Karelweg. Vanaf het fietspad is deze stalling goed bereikbaar en ook is er voldoende sociale controle.

De rekken zijn voorzien van een aanbind mogelijkheid voor kettingsloten. Na de feestdagen komt er op de plek van de oude nietjes een rek met plaats voor 120 fietsen en aan de zuidzijde bij P60 voor nog eens dertig stuks.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.