Bijgewerkt: 8 december 2021

Elektronisch zaken doen met de gemeente levert korting op

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-06-2009

Amstelveners, die via het digitale loket van de gemeente uittreksels aanvragen of hun grof huishoudelijk afval laten ophalen, krijgen korting. Elektronisch aanvragen is snel, makkelijk en bespaart kosten.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder drs. Frans Hellendall (VVD)


Via Balie Online, het digitale loket kunnen burgers diverse zaken online regelen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een afspraak, het melden dat de straatverlichting niet werkt of het aanvragen van sommige uittreksels. Het aanvragen van een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie is eenvoudig.

Na het inloggen met DigiD en het doorlopen van een aantal stappen kan online worden afgerekend. De gemeente stuurt binnen twee werkdagen het uittreksel per post toe. De aanvrager krijgt een korting van € 1,76. Wie het ophalen van grof huishoudelijk afval digitaal regelt, krijgt € 2,00 korting op de voorrijkosten.

Wethouder Hellendall van dienstverlening: “Deze korting kunnen wij geven omdat de aanvraag geautomatiseerd wordt verwerkt. Dat bespaart de gemeente kosten. Daarnaast willen we burgers stimuleren om gebruik te maken van onze digitale service. We verwachten zo op den duur minder telefoontjes.”

De gemeente is continu bezig de online dienstverlening te verbeteren. Zo kunnen nu de volgende uittreksels vanuit huis worden geregeld: Uittreksels met naam, en/of naam partner, adres- en woonplaatsgegevens; voor aangifte huwelijk of geregistreerd partnerschap; met burgerlijke staat; met nationaliteit en voor scholen. Ook geboorteaktes, echtscheidingsaktes en aktes van beëindigd geregistreerd partnerschap zijn via internet aan te vragen. Hiervoor geldt geen korting.

Met DigiD kan de gemeente de identiteit van de burger verifiëren. Daardoor hoeft de aanvrager geen persoonsgegevens in te vullen. Bovendien kan dan de status van het verzoek op de persoonlijke internetpagina Mijn Balie Online worden gevolgd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.