Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Elke woensdag is Open Kruiskerk tot 24 maart 2021

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen/Wikipedia
18-02-2021

Wie loopt er tegenwoordig geen ommetjes, lunchwandelingen of rondjes door het Amsterdamse Bos? Het is één van de dingen die nog wel kunnen. Zoek je inspiratie voor een nieuw wandeldoel? Wat dacht je van een plek om even op adem te komen of na te denken, een kaarsje aan te steken of een gesprek te voeren?

In deze veertigdagentijd tot Pasen is van woensdag 24 februari tot en met woensdag 24 maart 2021 de Kruiskerk open van 11.00 – 16.00 uur, van der Veerelaan 30a. Er is dan gelegenheid om een kaars te branden of gewoon even tot rust te komen en stil te zijn. Eén van de pastores is aanwezig voor een gebed of een gesprek als dat gewenst is.Iedereen is welkom. Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen. Kijk voor meer informatie en activiteiten in deze veertigdagentijd op de website van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert www.pga-b.nl

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Kruiskerk in Amstelveen


In de Westerse Kerk is de vastentijd de veertigdaagse periode van vasten en gebed ter voorbereiding op het feest van Pasen. In de kerken van de Reformatie wordt gewoonlijk de term 'Passietijd' gebruikt. In de Rooms-Katholieke Kerk wordt sinds het Tweede Vaticaans Concilie ook wel de term 'Paasvasten' gebruikt. De Orthodoxe kerken noemen het de Heilige en Grote Vasten, maar kennen ook drie andere langere vastenperioden. De belangrijkste Latijnse term is Quadragesima. Ter voorbereiding op Kerstmis kent de Westerse Kerk een tweede boetetijd, die oorspronkelijk ook 40 dagen duurde, genaamd Advent.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.