Bijgewerkt: 21 maart 2023

Elsenhove en volkstuintjes bouwlocaties

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
28-08-2008

Door Henk GodthelpHenk Godthelp Amstelveen

De accommodaties van speelboerderij Elsenhove (en omgeving) en de volkstuintjes aan Langs de Akker zijn serieus in beeld als woningbouwlocaties. Dit valt af te leiden uit nog niet openbare plannen voor de gebiedsontwikkeling van de overkapte rijksweg A9. Elsenhove en de volkstuintjes worden tot het gebied gerekend.

Elsenhove Amstelveen

(Amstelveenweb.com collectie - 2005)
De omgeving in Elsenhove is nu een oase van rust. Als het aan de bouwwoede van de gemeente ligt, komen hier woonhuizen en is het afgelopen met de prachtige natuur hier

Eerder is door ontwikkelaars studie verricht naar het benutten van beide locaties. Mede door het Bouwfonds is deze oostelijke toegang tot de gemeente bestempeld als 'Het Balkon' van Amstelveen. Elsenhove en de volkstuintjes zouden bij woningbouw moeten worden herplaatst in de Bovenkerkerpolder.

De lokale overheid wil een aantal van 3.800 huizen bouwen rond de A9. Omdat óp de nieuwe tunnel van de rijksweg straks niet mag worden gebouwd, is het plangebied voor de A9-ontwikkeling ruim gekozen. Hierdoor kunnen locaties worden ontwikkeld als de noordelijke Poeloever, Elsenhove, de volkstuintjes en de Emergohal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.