Bijgewerkt: 13 juli 2024

Elsrijk Oost blokkeert uitbreiding Vredeveld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
02-03-2006

De Belangenvereniging Elsrijk Oost, begin februari 2006 officieel opgericht bij een notaris, heeft volgens eigen zeggen het eerste succes geboekt, omdat de bouwplannen van Woonzorg Nederland om bejaardenhuis Nieuw Vredeveld uit te breiden zijn afgekeurd op basis van dé stedenbouwkundige richtlijnen.

„Dit lijkt ons ook juist. De grootte van de gebouwen zou niet passen in de huidige bebouwing. Zelfs de kleur was volkomen afwijkend van de omliggende huizen," aldus Elisheva van den Brink, voorzitter Belangenvereniging Elsrijk Oost.

Wat wil de belangenvereniging bereiken? „De vereniging wil een fijne leefomgeving houden met veel licht, groen en ruimte voor iedereen. De vereniging wil inspraak en meebeslissen bij het verbeteren en herinrichten van de wijk Elsrijk Oost. Om dit te ondersteunen heeft zij in de wijk 250 handtekeningen verzameld en deze op 7 februari 2006 aangeboden aan de wethouder van Ruimtelijke Ordening, de heer Paul Regouin."

,,Op deze bijeenkomst is tevens gesproken over de aanvraag van Kinderrijk tot het bouwen van een tijdelijk kinderdagverblijf voor vijf jaar tussen de volleybalhal St. Martinus en de terrasflat Selde Rust langs het wandelpad. Bovendien heeft de gemeente verteld, dat er op hetzelfde grasveld langs Zonnestein een galerijflat en op de plaats van de volleybalhal een torenflat is gepland. Allemaal niet volgens het bestemmingsplan."

,,De zandbak is al verdwenen en de enig overgebleven speelplaats in de wijk ligt bij de Beerebijt. Te ver en te onveilig voor de meeste kinderen om te bereiken. De wethouder heeft ons toegezegd, dat er een informatieavond georganiseerd zal worden voor alle bewoners ,van Elsrijk Oost. Deze zal worden gehouden (9 maart van 19.30 tot 21.30 uur) in de recreatiezaal van Nieuw Vredeveld. De wijkbewoners zullen nog een officiële uitnodiging van de gemeente hiervoor ontvangen."

„Belangenvereniging Elsrijk Oost heeft reeds 45 leden en dat in nog geen twee maanden tijd. Er zijn commissies ingesteld om de verschillende bouwaanvragen te volgen en in discussie te treden met de gemeente en met andere instanties." Er staan nog meer bouwplannen op stapel volgens het wijkactieplan Elsrijk. De vereniging wil geen verdichtingsbouw in de wijk.

„De volleybalvereniging Sint Martinus en de Scouting zouden het liefst bij ons en onze jeugd willen blijven," aldus Van den Brink. „Iedereen kan de bouwplannen, het wijkactieplan en de acties van de Belangenvereniging Elsrijk Oost bekijken op onze website: www.elsrijkoost.nl

De Belangenvereniging Elsrijk Oost houdt zijn bijeenkomsten in het scoutinggebouw (voormalige muziekschool) aan Zonnestein 64, waarvoor onze dank. De volgende buurtbijeenkomst is gepland op 22 maart 2006 om 20.00 uur."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.