Bijgewerkt: 5 juni 2023

Energiefixers helpen met energie besparen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-10-2022

Speciaal voor inwoners die recht hebben op de energietoeslag zet de gemeente Amstelveen Energiefixers in. Zij voeren vanaf 10 oktober 2022 gratis energiebesparende maatregelen uit die de energierekening direct verlagen. Ook de materialen die ze meenemen, zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop zijn gratis.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Door de gestegen energiekosten wordt het belang van energiebesparing voor alle bewoners steeds groter. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunnen de energiekosten al snel beperkt worden. De Energiefixers gaan aan de slag bij de inwoners die bij de gemeente in beeld zijn en energiearmoede ervaren. De energierekening zal worden verlaagd en ze krijgen meer comfort in huis.'

Energiebesparende maatregelen. De Energiefixer voert verschillende klussen uit en neemt alle materialen gratis mee. Tijdens het huisbezoek wordt er, als het nodig is, het volgende aangepakt:

-Het installeren van energiezuinige ledlampen

-Het aanbrengen van tochtstrips

-Het plaatsen van radiatorfolie

-Het isoleren van leidingen

-Het plaatsen van een waterbesparende douchekop

-Het ontluchten van radiatoren

-Advies over uw stookgedrag om energie te besparen.

Voorwaarden en aanvragen. Inwoners die de energietoeslag of de beschikking hebben ontvangen kunnen een Energiefixer aanvragen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen . Van 10 oktober tot en met half december 2022 worden de huisbezoeken door de Energiefixers gedaan. Er zijn er circa 250 ingekocht. Vraag de Energiefixer dus snel aan, want op=op.  De gemeente biedt bewoners van Amstelveen een gratis cadeaubon aan t.w.v. € 60. U kunt de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Vraag de cadeaubon snel aan hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.