Bijgewerkt: 26 september 2021

Energierekening vanaf 2014 ongeveer 50 euro per jaar lager

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
02-10-2013

De energierekening valt voor consumenten vanaf 1 januari 2014 ongeveer 50 euro per jaar lager uit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte 2 oktober 2013 bekend, dat de tarieven die consumenten en bedrijven betalen voor het transport van energie omlaag kunnen.

Deze tarieven worden voor een periode van 3 jaar vastgesteld. De verlaging voor 2014 tot en met 2016 levert consumenten en bedrijven in totaal een besparing op van € 2,1 miljard. Voor een gemiddeld huishouden komt deze besparing neer op ongeveer € 50 per jaar.

kwh Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De energierekening valt voor consumenten vanaf 1 januari 2014 ongeveer 50 euro per jaar lager uit


De ACM is de toezichthouder die toeziet, of bedrijven de energiewetgeving van het ministerie van Economische Zaken goed naleven. Omdat de netbeheerders van gas en elektriciteit, bijvoorbeeld Tennet en Gasunie, niet op een vrije markt concurreren, stelt de ACM de maximumtarieven vast voor het transporteren van energie.

Als consument betaal je niet alleen je energiebedrijf voor het gas en de elektriciteit die je gebruikt. Je betaalt ook het netwerkbedrijf voor het transporteren van energie en het onderhoud van de kabels en leidingen die energienetwerk vormen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.