Bijgewerkt: 2 december 2022

'Er is meer buiten Amsterdam' campagne opgestart

Nieuws -> Regio

Bron: Stadsregio Amsterdam
29-10-2010

Afgelopen week startte de campagne 'Er is meer buiten Amsterdam'. De campagne is een initiatief van de vervoerders in de stadsregio Amsterdam: Arriva, Connexxion, GVB en NS. Zij werken in deze campagne samen met het  ATCB (Amsterdam Toerisme en Congres Bureau).

Ruim 600.000 bewoners van de stadsregio hebben huis-aan-huis informatie ontvangen over aantrekkelijke bestemmingen rondom Amsterdam. ‘Er is meer buiten Amsterdam’ loopt tot en met 6 november 2010.

De brochure laat zien dat er om en in Amsterdam ook veel aantrekkelijke bestemmingen zijn. Twintig unieke uittips gecombineerd met leuke kortingen moeten inwoners en bezoekers aansporen om naast de hoofdstad, ook eens kijkje te nemen in andere stadsregiogemeenten. De brochure bevat ook een overzichtelijke OV-lijnennetkaart met snelle verbindingen naar de 20 bestemmingen.

Daarnaast krijgen bezoekers aan de genoemde bestemmingen een leuke korting als ze de voordeelbon uit de brochure gebruiken en daarbij hun OV-chipkaart tonen. Iedereen die geen brochure heeft ontvangen, omdat ze een nee/nee sticker op de deur hebben of omdat ze buiten de regio wonen, kan voor de diverse voordeelbonnen terecht op www.erismeerbuitenamsterdam.nl.

Ook kunnen 4000 stadsregiobewoners die zich via  www.erismeerbuitenamsterdam.nl  op een uitje oriënteren, zich aanmelden voor een gratis OV-chipkaart met € 5,- saldo. Dit onderdeel van de actie geldt alleen voor inwoners van de stadsregio, één per adres en op is op.

Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor actuele reisinformatie. Deze actie is een initiatief van een platform, dat bestaat uit de vervoerders van de stadsregio (Arriva, Connexxion, GVB en NS) en de Stadsregio Amsterdam.

De vervoerders en Stadsregio Amsterdam werken aan het verbeteren van het openbaar vervoer binnen de stadsregio. Een belangrijk onderdeel hiervan is het openbaar vervoer makkelijker te maken voor reizigers. Dit moet ertoe leiden dat uiteindelijk meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.