Bijgewerkt: 29 februari 2024

Er waren 2 % minder investeringen in december 2022

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
20-02-2023

In december 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 1,9 procent kleiner dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat komt vooral doordat minder is geïnvesteerd in personenauto’s en infrastructuur. In vliegtuigen en gebouwen is echter meer geïnvesteerd.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. December 2022 had twee werkdagen minder dan december 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in februari iets ongunstiger dan in december.Omstandigheden investeringen in februari 2023 iets ongunstiger, Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in februari iets ongunstiger dan in december volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export goederen kleiner was en de interbancaire rente opliep.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.