Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Erasmus Dagen 2024

Nieuws -> EU

Bron: Europese Commissie
15-10-2024

De #Erasmus Dagen zijn een internationale viering van het Erasmus+-programma, die plaatsvindt van 14 tot en met 19 oktober 2024.

Tijdens deze dagen wordt iedereen uitgenodigd om evenementen te organiseren of eraan deel te nemen die de projecten en kansen van Erasmus+ vieren. De #ErasmusDays staan open voor studenten, docenten, trainers, professionals en alle burgers en promoten de vele voordelen die voortvloeien uit het programma.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2024)

Desiderius Erasmus Roterodamus (1466-1536), was een Nederlandse christelijke humanist, katholieke priester en theoloog, pedagoog, satiricus en filosoof. Door zijn grote aantal vertalingen, boeken, essays, gebeden en brieven wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke denkers van de Noordelijke Renaissance en een van de belangrijkste figuren van de Nederlandse en westerse cultuur. Hij is geschilderd in 1523 door Hans Holbein der Jüngere (1497 - 1543). Hij was een Duits-Zwitserse schilder en prentkunstenaar

Gedurende de week vinden er zowel digitale als fysieke evenementen plaats, variërend van seminars, meertalige sessies, fototentoonstellingen en conferenties tot sociale media-uitdagingen, die een unieke kans bieden om in contact te komen met mensen met diverse achtergronden en meer te leren over verschillende culturen. Dit jaar ligt de focus op sport, geïnspireerd door de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Erasmus+ is het EU-programma ter ondersteuning van onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Sinds de start in 1987 hebben meer dan 15 miljoen mensen deelgenomen aan Erasmus+ en zijn voorgangers. Met een geschat budget van € 26,2 miljard legt het programma 2021-2027 een sterke focus op sociale inclusie, de groene en digitale transitie en het bevorderen van de deelname van jongeren aan het democratische leven.

Door middel van mobiliteitsuitwisselingen en samenwerkingsprojecten biedt Erasmus+ kansen voor miljoenen studenten, docenten, vrijwilligers en professionals om internationale ervaring op te doen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hun culturele horizon te verbreden. Het bevordert niet alleen persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar versterkt ook de Europese identiteit door eenheid door diversiteit te bevorderen. Bekijk ook de website



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.