Bijgewerkt: 3 december 2023

Eric Corton bezoekt Boekhandel Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
25-11-2013

Radio- en tv-man Eric Corton (1969) is een enorme autofreak. Nog, voordat hij zijn rijbewijs had gehaald, schraapte hij al zijn spaargeld bij elkaar en leende extra geld van zijn vader om zijn eerste auto te kunnen kopen, een oude 2CV. Dat was het begin van een levenslange liefde en verslaving.

Meer dan 20 auto's heeft hij al versleten, van een doorgeroeste Peugeot tot een puntgave en benzine verslindende Amerikaan. Er gingen vriendinnetjes mee, en later zijn vrouw, en nog weer later de kinderen.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2013)

Eric Corton op de omslag van zijn boek


Aan iedere auto bewaart Corton levendige herinneringen, waar hij graag en goed over kan vertellen, en die verhalen vormen samen deze biografie-in-auto's. Over een barre tocht met een Suburban door een sneeuwstorm in de Ardennen, over een zwerver die wekenlang met toestemming in zijn Volvo overnachtte en over eindeloos geruzie met zijn auto op dat moment en het garagebedrijf.

De verhalen zijn terug te vinden in de Auto-biografie, heerlijke verhalen, herkenbaar voor ieder autofreak. Eric Corton is bekend van de radio en tv, als programmamaker (o.a. That's Live), acteur, muzikant en omroepstem, en als curator van cortonville.com. Als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis, doet hij jaarlijks verslag vanuit afgelegen gebieden en op dit moment volop op tv te zien in de hit serie Penoza.

Kom langs voor zijn verhaal, een handtekening en een blik op zijn huidige liefde en verslaving, een Chevrolet Caprice uit 1978. Locatie: Boekhandel Venstra Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen, zaterdag 30 november 2013. Tijd: van 13.00 - 14.00 uur. Toegang vrij. Zie ook: www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.