Bijgewerkt: 2 december 2023

Erik Akerboom is benoemd als korpschef van de Nationale Politie

Nieuws -> Politie

Bron: Rijksoverheid
15-01-2016

Drs. E.S.M. (Erik) Akerboom MPM wordt korpschef van de Nationale Politie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 1 maart 2016. Erik Akerboom (54) is sinds 2012 secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Eerder vervulde hij bij de Rijksoverheid de functies van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en van directeur Democratische Rechtsorde bij de AIVD. Bij de politie was hij onder meer korpschef van de Regiopolitie Brabant-Noord, hoofd Regionale Recherche Ondersteuning en districtschef van de politieregio Utrecht.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Erik Stevan Maria Akerboom (1961) is een Nederlands topambtenaar. Hij was secretaris-generaal van het ministerie van Defensie. Eerder was hij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en op 1 maart 2016 wordt hij de korpschef van de Nationale PolitieErik Akerboom beschouwt zijn benoeming tot korpschef als eervol en uitdagend: ‘Op 21-jarige leeftijd ging ik bij de politie aan de slag. Als leidinggevende maakte ik mij sindsdien uiteenlopende facetten van ons vak eigen. Ik heb het politiewerk altijd fantastisch gevonden. De politie heeft heel veel te bieden. Met de ervaringen buiten de politie op zak keer ik terug en zal ik me met hart en ziel inzetten voor de politie en de politiemensen. Het is voor mij geweldig om het korps verder op te mogen bouwen. Ik zie uit naar de samenwerking met iedereen die zich daarvoor inzet.’ 

Akerboom studeerde af aan de Nederlandse Politie Academie, tevens volgde hij de Leergang Politie Leiderschap. Ook studeerde hij Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde hij een doctoraal Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Akerboom volgt Gerard Bouman op, die sinds 2011 kwartiermaker Nationale Politie was en sinds 2013 korpschef Nationale Politie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.