Bijgewerkt: 28 januari 2022

Europese hoofdkantoor van Canon blijft in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2013

Canon verplaatst magazijn activiteiten naar Rotterdam

Canon heeft besloten het grootste deel van haar magazijn activiteiten, die nu ondergebracht zijn in diverse distributiecentra in Nederland, te verplaatsen naar de Maasvlakte in Rotterdam.

Dit betekent, dat het distributiecentrum in Amstelveen, waar de genoemde activiteiten nu nog plaatsvinden, eind 2015 wordt gesloten. Het Europese hoofdkantoor en een deel van Canon Nederland met in totaal 480 arbeidsplaatsen blijven gevestigd in het gebouw in Amstelveen.

Canon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

Het gebouw van Canon Europa N.V. aan de Bovenkerkerweg 61 in Amstelveen


Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Canon Europa en Canon Nederland blijven in Amstelveen. Dat is goed nieuws. Het besluit van Canon om het distributiecentrum in Amstelveen te sluiten vinden wij uiteraard jammer, maar begrijpen het wel. Het is voor Canon efficiënter om de onderdelen die nu nog verspreid zijn over verschillende locaties in het land, te centraliseren.”

Het Japanse bedrijfsleven is van groot belang voor Amstelveen en de regio. Er wordt veel geïnvesteerd in het aantrekken van nieuwe bedrijven. Naast het feit, dat enkele onderdelen van Canon nu verplaatst worden, vestigen zich ook nieuwe bedrijven in de regio, zoals Kobelco. Daarnaast hebben bedrijven als Meanwell en Nikon kortgeleden nieuwe panden in de regio geopend. Japan is en blijft de 2de grootste investeerder ter wereld in de regio.

Het pand, dat vrijkomt is een distributiecentrum, geen kantoorpand. Het pand is in eigendom van Canon. Het is nog niet bekend, wat er nu met het pand gaat gebeuren. De gemeente Amstelveen heeft Canon aangeboden mee te denken met de toekomstige invulling van het vrijgekomen distributiecentrum.

Het hoofdkantoor van Canon Europa en Canon Nederland blijven in Amstelveen. Canon heeft aangegeven, dat er geen plannen zijn deze kantoren te verplaatsen. Canon heeft nogmaals benadrukt, dat de band met Amstelveen en de locatie in de Amsterdamse regio met de nabijheid van Schiphol voor Canon uitermate belangrijk zijn.

Canon Europa

Canon Europa NV is een dochteronderneming van de mondiale reus Canon Inc. (キヤノン株式会社) Japan, met een omzet van 21.870 miljoen euro. Canon wordt beschouwd als toonaangevende vernieuwer en leverancier van beeldbewerkings- en informatietechnologie, zowel voor consumenten als bedrijven.

Het bedrijf telt 97.800 werknemers in meer dan 50 landen over de hele wereld en wordt geleid vanuit drie regionale hoofdkantoren in Japan, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

Canon Inc. werd opgericht in 1937 en was het eerste bedrijf in Japan, dat kleinbeeldcamera's met de sluiter in de camera en röntgencamera's ontwikkelde en produceerde. Later werd het terrein van zakelijke apparaten verkend, wat in 1970 leidde tot het eerste kopieerapparaat voor gewoon papier in Japan, waarna met de komst van laserprinters en Bubble Jet-printers in de jaren 1980 de bedrijfsactiviteiten gevarieerder en veelomvattender werden.

De opening in 1955 van een kantoor in New York en van een Europees verkoopbedrijf in 1968 vormden de startpunten van de overzeese activiteiten van Canon. In 1970 werd met het oog op productie Canon Inc. in Taiwan gevestigd en werd er stap voor stap een organisatie opgebouwd voor ontwikkeling, productie en verkoop in drie regio's: Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.