Bijgewerkt: 29 augustus 2024

Europese ziekteverzekeringskaart voor uw veiligheid

Nieuws -> EU

Bron: Europese Commissie
12-07-2024

Heeft uzelf ooit verwond tijdens het surfen in Frankrijk en had je hechtingen nodig? Heeft u uw enkel verstuikt tijdens een wandeling door de Alpen? Moet u tijdens uw vakantie in Griekenland naar een dokter vanwege uw reeds bestaande diabetes? Misschien niet, maar mocht zoiets toch gebeuren terwijl u in het buitenland bent, dan bent u verzekerd met de (European Health Insurance Card=EHIC)- meldt het EU Commissie.

Met de EHIC kunt u noodzakelijke en dringende medische zorg in het buitenland krijgen, ook voor chronische of bestaande ziekten, maar ook voor zwangerschap en bevalling. Het is geen alternatief voor een reisverzekering en dekt geen particuliere zorgkosten of geplande medische behandelingen. De EHIC is geldig in elk EU-land, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Foto Amstelveen
(Foto EU - 2024)

Met de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) kunt u noodzakelijke en dringende medische zorg in het buitenland krijgen, ook voor chronische of bestaande ziekten, maar ook voor zwangerschap en bevalling

Op vertoon van de kaart kunt u rechtstreeks gezondheidszorg krijgen van een openbare of gecontracteerde aanbieder, onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten als de verzekerden in het land dat u bezoekt. Het gezondheidszorgsysteem van elk land is anders, en diensten die thuis niets kosten, zijn in een ander land misschien niet gratis. De kosten die u maakt kunt u, terwijl u nog in het land bent, bij het nationale orgaan declareren en daar direct een vergoeding krijgen, of bij thuiskomst een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Meer dan de helft van de EU-bevolking heeft de EHIC. U kunt deze eenvoudig en gratis aanvragen. Neem vóór uw reis eenvoudig contact op met uw zorgverzekeraar. Normaal gesproken ontvangt u deze binnen enkele dagen per post. Als u gaat reizen voordat u de kaart heeft gekregen, kunt u een EHIC-vervangingscertificaat aanvragen. Reis met een gerust hart, wetende dat de EHIC er is om uw gezondheidszorgbehoeften in het buitenland te ondersteunen. Lees meer: Wat is de Europese ziekteverzekeringskaart?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.