Bijgewerkt: 21 februari 2024

Even helemaal weg.... in Groengebied Amstelland

Nieuws -> Natuur

Bron: Groengebied Amstelland
26-04-2013

Het is lente en dus weer tijd om er op uit te trekken. Een wandeling, of fietstocht in de natuur doet iedereen goed. U komt de mooiste plekjes tegen, waar u kunt genieten van de natuur en even kunt stoppen voor een kopje koffie of een lekker broodje. Of bent u liever nog actiever bezig? Dat kan natuurlijk ook. Groengebied-Amstelland is er helemaal klaar voor.

Fietsen en wandelen

In het recreatiegebied kunt u fantastisch fietsen en wandelen. Volg één van de uitgezette routes, en geniet van de verrassend groene omgeving. De routes hebben een eigen lengte en karakter en zijn gratis te downloaden via de website. Ook is er een fiets- en wandel ideeënkaart die alle routes bevat van de recreatiegebieden in Noord-Holland. Deze  zijn gratis af te halen op het kantoor Wester-amstel.

fietsers Amstelveen
(Foto Mark Kuiper - 2006)

Fietsers in de polder


Actief in het groen

In voor wat spannenders? Dan kunt u terecht bij één van de ondernemers in het gebied. Zij bieden een breed scala aan activiteiten aan. Zo kunt u, golfen, skeeleren, joggen en paardrijden. En dat is nog maar een greep uit alle activiteiten die in het gebied zijn te doen. 

Water

Water speelt een grote rol in de recreatiegebieden Ouderkerkerplas, Gaasperplas en De Hoge Dijk. Kinderen kunnen veilig spelen op de strandjes en in het water. Bij de Gaasperplas ligt bijvoorbeeld een waterspeelplaats voor kinderen met een kabelbaan en sluizencomplex. Bij de Ouderkerkerplas ligt een speel- en vollybalveld. In de Hoge Dijk kan er in de zomermaanden worden gezwommen, die vanwege de rust en het ondiepe water in de speelsloot met name geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen.

Speciaal voor kinderen

Op Speelboerderij Elsenhove worden voor kinderen tot en met 12 jaar in de schoolvakanties, op woensdagmiddag en in het weekend leuke activiteiten georganiseerd. Bij Ballorig in de Gaasperplas kunnen kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin.

Een langer verblijf

Voor een langer verblijf in Groengebied-Amstelland kunt u terecht op de Gaasperplas Camping,  kamperen bij de boer, of slapen bij een bed en breakfast, om de volgende dag rustig te beginnen voor het echte vakantiegevoel.

Nog meer ideeën

Voor meer ideeën en een overzicht van alle activiteiten en voorzieningen kunt u de website raadplegen: www.groengebied-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.