Bijgewerkt: 15 juni 2024

Evenementenbeleid zit in een soort vacuum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
16-05-2008

Een evenement in het Amsterdamse Bos op 14 juni 2008 houdt de politieke gemoederen al enige tijd bezig. Met name partijen van de in de omgeving wonende politici lopen te hoop. „Het evenementenbeleid bevindt zich in een vacuüm."

Al eerder stelde VVD-fractie-voorzitter Hans Bulsing vragen over een in het bos te organiseren evenement. Toen een ontkenning van wethouder Frans Hellendall (VVD) volgde leek de kou uit de lucht. Inmiddels is er een evenement gepland op 14 juni tussen 11.00 en 23.00 uur waarvoor vergunning is aangevraagd. Aanleiding voor vragen van de VVD en Burgerbelangen (BBA).

Bulsing Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Hans Bulsing fractievoorzitter VVD-Amstelveen


„In december 2007 is er in Amstelveen Noord onder de bewoners onrust ontstaan over het eventueel houden van muziekevenementen in het Amsterdamse Bos op Amstelveens grondgebied," aldus de heren Bulsing en John Levie. „Het evenementenbeleid bevindt zich echter in een vacuüm. Begin 2006 is door het college een nieuwe evenementennota gepresenteerd, die echter dermate veel vraagpunten en tegenstrijdigheden bevatte dat deze, na informeel overleg met de fractievoorzitters van VVD en BBA, werd teruggenomen."

„Nu er geen sprake is van een geldende evenementenverordening met specifieke rechtsbescherming voor de inwoners, dient het college uiterst zorgvuldig om te gaan met het evenementenbeleid. Daarin passen ruim van tevoren aanvragen (dertien weken) van de vergunningen, publicatie en tervisielegging zes weken tevoren, zodat inwoners tijdig kunnen reageren."

De vragen van beide heren betreffen de inhoud van de aanvraag voor de vergunning van 14 juni, zoals aard van het evenement, maximum aantal bezoekers en maximaal toegestaan aantal decibellen.

A day at the park

Op zaterdag 14 juni 2008 staat het Amsterdamse Bos in het teken van een uniek open air dance concert met de veelomvattende naam ‘A day at the park’. Op de open plek in het bos, dichtbij het Wagener stadion, klinken van 11.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds de vrolijke klanken van house, techhouse en melodieuze techno. Het terrein wordt ingericht met theater, Oud-Hollandsche kermisattracties en vele bij het Amsterdamse Bos passende festivalacts.

Website: A day at the parkAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.