Bijgewerkt: 26 september 2021

Ex-directeur Straal eist geld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
07-02-2007

Maurice van der Bijl, ex-directeur van de lokale omroep Straal, claimt 20 duizend euro bij RTV Amstelveen. Ook wil Van der Bijl dat RTV Amstelveen de afspraak nakomt dat hij de komende drie jaar voor 20 duizend euro aan producties mag maken.

Van der Bijl vertrok vorig jaar bij de door zichzelf opgerichte omroep Straal. Die verwierf in 2004 een zendvergunning voor Amstelveen ten koste van Amstelveen Lokaal, dat ruim twintig jaar uitzendingen verzorgde in de gemeente. Van der Bijl tekende in augustus 2006 een contract met het bestuur van Straal, inmiddels omgedoopt in RTV Amstelveen. Daarin staat dat het geld dat hij privé in de omroep heeft geïnvesteerd, volgens eigen zeggen 20 duizend euro, wordt terugbetaald als hij een accountantsverklaring overlegt waaruit die investeringen blijken.

Ook staat in het contract dat de omroep de komende drie jaar tenminste voor een bedrag van 20 mille opdrachten zal uitbesteden aan het productiebedrijf van Van der Bijl. Tot op heden zijn beide afspraken niet nagekomen, zegt Van der Bijl. Hij heeft daarom een advocaat in de arm genomen.

Advocaat Ryan Dayala van het bestuur van RTV Amstelveen bevestigt het bestaan van het contract. Volgens hem zal het worden nageleefd als Van der Bijl met de gevraagde accountantsverklaring op de proppen komt. ,,Dat is op heden nog niet gebeurd.”

Wat Dayala betreft moet er met Van der Bijl ook gepraat worden over de toestand waarin het pand is achtergelaten waarin Straal was gehuisvest, die was volgens de advocaat erbarmelijk. ,,Er was veel schade die hersteld moest worden. Ik zeg niet dat Van der Bijl dat heeft gedaan, maar we moeten wel spreken over de afwikkeling.”

Van de afspraak dat Van der Bijl producties zou maken voor de omroep is volgens hem nog geen gebruik gemaakt omdat de ex–directeur nog niets heeft geleverd. Van der Bijl zegt met bonnetjes aan te kunnen tonen dat hij 20 duizend euro in Straal heeft gestoken. ,,Dat is een heel bedrag voor iemand als ik. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Door alleen brood met pindakaas te eten. Daarnaast heb ik ook mijn auto verkocht en de opbrengst geïnvesteerd.”

Externe link: Leider STRAAL opgestapt


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.