Bijgewerkt: 4 december 2022

Examenfraude op het ROC van Amsterdam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2014

Herbert Raat, wethouder Onderwijs informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte raadsleden,

Afgelopen week zijn er berichten in de pers geweest over examenfraude op het ROC van Amsterdam. Dit betrof een vestiging van het ROCvA in Amsterdam-Zuid. Afgelopen donderdag (29 januari 2014) heeft een leerling op RTV Amstelveen verklaard, dat op het MBO College Amstelland in Amstelveen (eveneens een vestiging van het ROC van Amsterdam) ook examens gestolen en doorverkocht werden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het schoolgebouw van het MBO College Amstelland aan de Maalderij 37 in Amstelveen


Naar aanleiding hiervan heb ik direct contact opgenomen met mw. van Neerven, directeur van het MBO College Amstelland om uitleg te vragen. De school heeft gesproken met de leerling en haar ouders. Het bleek, dat zij nog maar kort op het MBO College zit en de opmerkingen haar vorige school betroffen. Dit is een VO school buiten Amstelveen. Bij de directrice en haar team zijn er verder geen aanwijzingen over fraude, of diefstal van toetsen, of examens. Alle managers zijn in de klassen geweest en de volgende punten kwamen aan de orde:

• Als je aanwijzingen hebt van fraude, meteen melden;

• negatieve uitingen over de school en meewerken/in stand houden van malversaties devalueert je diploma;

• de weg die leerlingen kunnen bewandelen bij klachten, onvrede of signalen van onrechtmatigheden is nogmaals uitgelegd.

Ik vind dit een goede zaak en wij houden de vinger aan de pols. Aanstaande woensdag is er een debat in de Tweede Kamer over de Schoolexamenfraude bij het ROC van Amsterdam. In bijlage de brief aan de Tweede Kamer van de minister van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 31 januari 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.