Bijgewerkt: 25 mei 2024

Excursie naar het Fort Pampus

Nieuws -> Informatief

Bron: Mark Homan
28-07-2011

De Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel uit Ouderkerk aan de Amstel organiseert op 17 september 2011 een excursie naar het Forteiland Pampus. Een half uurtje varen vanaf Muiden ligt Pampus: een bijzonder eiland met een fort vlakbij Amsterdam en Muiden.

Onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Rijksmonument, vermeld op de werelderfgoedlijst van Unesco. Pampus is verrassend, spannend, historisch. We laten ons rondleiden door een gids. Voel de wind in je haren op de boot en geniet eventueel van een lekkere lunch (uitsluitend na reservering) met uitzicht op het IJmeer vanaf het terras.

Hoe kom je er? Per bus (zie voor dienstregeling www.9292ov.nl ) is een aanrader. Na aankomst is het 10 á 15 minuten lopen naar het verzamelpunt. Per eigen vervoer naar Muiden? Neem op de A1, afslag 4: Muiderslot. In Muiden vindt u diverse (betaald parkeren) parkeerterreinen. Van het Muiderslot is het hooguit vijf minuten naar het verzamelpunt.

Verzamelpunt: De veerboot vertrekt om 10.30 uur vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van nummer 33. Als de boot er niet ligt kunt u bij het verzamelbord wachten. Zorg dat u ruim voor de vertrektijd bij het verzamelpunt aanwezig bent. Er wordt volgens een vast schema gevaren waardoor wachten helaas niet mogelijk is. Bij aankomst op het eiland krijgt u een rondleiding door het fort van ongeveer anderhalf uur.

Daarna kunt u genieten van een gratis kopje koffie met een mooi uitzicht op het IJmeer. Ook kunt u op het eiland een lunch (voor eigen rekening) gebruiken, gaarne wel reserveren via het e-mail adres van Mark Homan markanl@live.nl . Om 14.00 uur vertrekken we van het eiland naar Muiden. U kunt dan op uw gemak Muiden bezichtigen of het beroemde Muiderslot bekijken met de tuinen. Het Slot is open van 12.00 tot 18.00 uur, kassa is open tot 16.00 uur.

Deelname staat open voor leden en niet-leden. Sluitingsdatum voor uw aanmelding, en de reservering van de lunch, is 5 september 2011. Het maximum aantal deelnemers is 30. Voor leden zijn de kosten € 18,50 en voor niet-leden € 20.

Aanmelding kan alleen door overmaking van het bedrag op rekening 35 18 44 678 t.n.v. de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel o.v.v. excursie Pampus + uw telefoonnummer/e-mailadres. Inbegrepen in de deelnameprijs zijn de boottocht naar Pampus, de rondleiding en een kopje koffie. Mocht u na aanmelding toch opeens verhinderd zijn, dan kunt u bellen met Lenny van Erp 020-4961556 of 06 238 128 70.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.